Ако закупим евтина врата, ще бъдем ли защитени достатъчно? Можем, ако тя е качествено направена.

На пазара в България могат да се намерят много евтини варианти, отговарящи на стандартите за качество в европейския съюз. Важно е да знаете, че за сега няма добри врати от Китай. По-добре не ги избирайте, ако искате да нямате проблеми.

Добре е да се провери фирмата, каква е нейната репутация и дали предлага гаранция. В днешно време съотношението между качеството и цената не винаги е реално. То може да се определи по различни начини, като се изчисляват материалите, труда, ръчната изработка и т.н.

Входни и интериорни врати в София.

Вижте и как да подредите кухнята си с помощта на Борман – тук.

Вижте и често задаваните въпроси за вратите, – цени, модели, наличности, комплектовка на вътрешните интериорни врати, – цени, издръжливост на взлом и атмосферни условия, надеждност на блиндираните врати за апартаменти и къщи…

Ако вратата е с дърворезба, тя естествено ще бъде по-скъпа от една обикновена метална врата, но пък металната ще е по-здрава. Кризата се отразява на всички и ако нямате достатъчно пари за скъпа и хубава врата, можете да закупите по-евтина блиндирана. При интериорните врати има много добри решения на сравнително достъпни цени, които са с изкуствено покритие от алуминий или ламинат.

Вратите с естествено покритие

Вратите могат да бъдат разделени на различни групи, според няколко критерия. Един от тях е материалът за изработка. Той може да бъде синтетичен или естествен.

Вратите от масив или полумасив винаги ще бъдат на мода. Те са подходящи за всеки вид интериор и дават усещане за хармония и комфорт. Красотата им е естествена и всеки може да я усети. През последните няколко години се утвърди модела с 4 или 6 фрезовани правоъгълни панели.

Дърворезбата също е много красива и прави вратата по-изящна. Ако покритието е от естествен фурнир, то ще бъде по-скъпо. Тези покрития са предназначени за клиентите, които предпочитат качеството. Целта на тези врати е да внесат в дома чувство за изисканост и класа. Те могат да се поставят и в офиса, където също ще изглеждат идеално. Естествените материали внасят хармония и баланс там, където са поставени.

Използваната дървесина за изработка може да бъде от различни видове дърво. Дъбът е най-често използвания материал. Неговата дървесина е качествена и устойчива, но освен това, притежава и красива външност. Екзотичните дървесни видове също са много красиви, но тяхната цена е много по-висока. Вратите от чам са най-евтини. Другите врати от иглолистни дървета като мура и бял бор са с по-високи цени.

Цветовата гама на вратите, облицовани с естествен фурнир, е много разнообразна. Техният дизайнерски стил е класически, защото е опростен и традиционен. Това е причината, тези врати да се вписват идеално в домашната обстановка по един много елегантен начин. Естественият фурнир придава уникален чар, който не може да се постигне с нищо друго.