Предаване на коли за скрап

Ако имате превозно средство, което вече е негодно за употреба, можете да го предадете за скрап. По този начин ще решите един досаден проблем и ще опразните гаража си. Освен това, ще се сдобиете с прилично заплащане.

Вие избирате какво да правите със стария си автомобил, но, имайте предвид, че от него няма да имате никаква изгода. Можете да промените това, ако го оставите за рециклиране и в замяна вземете добра сума пари.

В страната ни има много фирми, занимаващи се с това- изкупуване на коли за скрап, излезли от движение, за които се плащат определени количества пари на стопаните им. Най-предпочитаните марки за претопяване са руските ” Лада “, “ Волга “ и “Москвич “.

Щом живеете в България, няма начин да не сте свикнали с гледката на тези стари машини, паркирани по тротоарите, които отдавна не стават за каране и може би затова притежателите им не се интересуват от тях.

Факт е обаче, че те имат по-голямо количество стомана, отколкото много европейски модели. Точно това е главният фактор, според който се оценява една кола, когато се предава за скрап. При задължителния преглед хората от фирмата проявяват интерес към съдържанието на стомана и на още някои метали, които са скъпи и струват повече от останалите. Това е причината старите руски модели да са добре платени.

Ако се свържете с фирмата, която се занимава с рециклиране на коли за скрап, ще можете да се възползвате от доста предимства. На първо място са спокойствието и комфорта ви. Вие няма нужда да се тревожите за нищо, понеже колата ви ще бъде откарана до площадката за преработване от персонала на избраната от вас фирма. Те ще я вземат от място, което ви е удобно. Също така, ще осигурят документацията, която ще ви трябва в КАТ и ще ви дадат заплащането. Така вие сключвате изгодно споразумение и, заедно с това,  давате своя принос в предпазването на природата от замърсяване.

 

 

Червени и розови рози – перфектна комбинация за доставка на цветя

Ако искате да изненадате повече от приятно половинката си изпратете й доставка на цветя, като ги изберете според значението им. Така например една уникална както цветово така и смислово е комбинацията между червени и розови рози. За тяхното цветово съчетание няма да говорим, защото двата цвята естетически изглеждат повече от добре един до друг. По-интересното в случая е тяхното общо значение, след като са комбинирани в букети, тъй като по-отделно значенията им са различни. Така например червените рози винаги са били символ на силните и страстни чувства, с които можеш да кажеш без думи на половинката ви „Желая те!“, „Изгарям по теб!“ и двете думи, за които копнее всяка жена „Обичам те!“. Значението на розовите рози не е толкова пламенно, по-скоро то е по-нежно, символизирайки признателност. С тях можете да кажете „Благодаря ти!“, Държа на теб!“, а дори и „Влюбен съм в теб!“. Когато тези два цвята рози се комбинират и тяхната символика също се променя, като значението им е „Обичам те и искам да сме заедно!“ или „Държа на теб и те желая!“. Това са само някои от възможните тълкувания на тази уникална цветна комбинация.

Видове розови рози

Съществуват множество разновидности на розовите рози, от които можете да избирате, когато правите поръчка за доставка на букети. Те се различават по дължина на стъблото и размер и форма цвета.

Видове от червени рози

По същия начин стоят нещата и с червените рози, те също се предлагат с различни размери, дължина и форма на цвета.

Без значение какви форми и размери ще изберете, когато правите поръчката за доставка на цветя, трябва да знаете едно: ако не сте наясно с езика на цветята, не е срамно да поискате съвет, за да не оплетете конците и вместо да се насладите на една романтична вечер с вашата половинка, вие да се скарате.

 

Как да изберем и изпратим доставка на цветя за мъже

Изненадате вашия мъж като му изпратите доставка на цветя до дома или офиса му. Цветята не са предназначени само и единствено за жените, вече и мъжете се радват, когато им се подаряват ароматни растения. Освен в знак на вашето приятелство или любов, вие можете да изпратите цветя на мъжа до вас и за рождения ден, годишнината, Свети Валентин и за така желаното повишение в офиса. Когато търсите перфектните цветя, помислете за връзката ви и неговата личност, за да можете да изберете наистина перфектния букет за него.

Инструкции

Посетете някои от многото онлайн магазини в интернет и разгледайте богатия им каталог от цветя и изберете тези, които са най-подходящи. Внимателно обаче избирайте цветята, за да не изпратите погрешно послание (не, че мъжете знаят за езика на цветята, но все пак не рискувайте), тъй като жълтите рози и хризантемите означава приятелство, червени рози означават любов, а бамбука означава много късмет.

Вземете под внимание неговите хобита или навици. Ако той често сменя нещата, които ползва като пример мобилния си телефон, тогава е по-добре да му подарите бонзай. Това дръвче се смята за мъжко цвете, а това определено означава, че вашия мъж би се грижил за него.

Когато изпращате доставка на букети с цветя за специален повод, можете да прикрепите бележка, в която да запишете вашите пожелания или каквото вие желаете да споделите. Освен картичка вие можете да му изпратите и бонбони, билети за мача на любимия му отбор и други неща, които знаете, че ще му харесат.

Има хора, които предпочитат да поднесат цветята лично, но когато това по една или друга причина не е възможно най-добрия начин си остава с доставка.

Съвети:

Избягвайте да изпращате доставка на цветя, които изискват много внимание. Мъжете обичат нещата да са прости.

Преди да изпратите първи голям букет, които видите си помислите, дали е подходящо да бъде доставен в офиса му. За да не го бъзикат колегите изпратете му малка кошница с цветя и към нея изпратете плик, в които поставете билети за футболна среща или за концерта на любимата му група.

 

 

Слънчеви колектори – струват ли си инвестицията?

Напоследък се забелязва тенденция как все повече хора инвестират спестяванията ви в покупката на слънчеви колектори. Струва ли си наистина тази инвестиция? Дали да не я направя и аз? Това са само от въпросите, които сигурен съм всеки от вас си задава и това в съвсем нормално.

Почти всеки човек, преди да закупите дадена стока по един или друг начин, той прави проучване за нейната ефективност, цена и качество. Когато премерите плюсовете и минусите на слънчевите колектори вие сами ще стигнете до решението дали тази инвестиция си заслужава.

Положителните качества на тези соларни системи са не един или два, а много. Като за начало ще спомена само, че освен да ви подсигуряват топла вода през цялата година, те ви помагат и да спестите не малко пари от разходите за електроенергия. Също така са екологични, което означава, че използвайки ги вие не вредите на никого, нито на съседите, нито на околната среда, тъй като те не отделят никакви вредни вещества, а само полезни – топлина.

Единственият им минус е цената. Средно вакуумните колектори с термосифон и „Heat Pipe“ тръба струват около 600 – 900 лева. Но помислите си само колко пари давате годишно на топлофикация за изразходвана енергия за отопление на топла вода. Според направени проучвания средно за едно домакинство, което е съставени от 3-4 човека разхода е между 450-650 лева.

Почти толкова ви струва и покупката на колектори с „Heat Pipe” тръба или с термосифон, но веднъж закупувайки ги вие ще усетите драстично намаление на вашите разходи. Годишно вие ще спестявате по 490-660 лева, а това не е никак малко. А по една проста сметка, ако използвате колекторите активно 20 години, колкото е гаранцията им, вие ще спестите между 8-12 хил. лева, а това звучи още по-добре.

На фона на всичко това вие сами можете да си направите изводите дали покупката на тези съвременни енергийни източници си заслужава.

 

 

Как да поръчате доставка на цветя за майка ви?

Изпращането на доставка на цветя на майка ви, независимо дали става дума за специален повод като Деня на майката, нейният рожден ден или просто така, е наистина най-искрения начин да й покажете, колко много я обичате. Този мил подарък ще бъде най-свиден за нея, защото няма по-скъп подарък за една майка от този на детето й. Независимо дали сте в един и същ или различен град, най-добре е да й изпрати цветя от цветарския магазин в града, където вашата майка живее. Това ще намали разходите за доставка и със спестените пари можете да изберете по-голям букет. Но ако не знаете нито един цветарски магазин в града винаги можете да направите онлайн поръчка за доставка на цветя. Все пак в интернет има всичко и там дори можете откриете магазин с онлайн страница за поръчки, които се намира в града, където живее майка ви. В случай, че до сега никога не ви се е налагало да правите това и не сте особено наясно какво да правите, прочетете следните инструкции и няма да имате проблем с онлайн поръчките.

Инструкции

Първо както казахме трябва да намерите цветарски магазин в града, където живее майка ви като можете да попитате някого, които познавате, който живее там или пък можете да търсите в Интернет.

В днешно време почти всички цветарски магазини има и онлайн сайтове, които предлагат доставка на букети и цветя до желан от вас адрес в цялата страна. Изберете няколко онлайн магазина и сверете цените им, след което вие преценете кой е най-добрия избор за вас.

За да направите изненадате още по-персонално насочена към вашата майка изберете нейните любими цветя в съответния цвят и направете поръчката. Например, ако нейният любим цвят е жълт, потърсете магазин, в чиито каталог има много различни жълти цветя.

Освен онлайн можете да направите поръчката и по телефона. Но и в двата случая е задължително коректно да посочите телефон и адрес за връзка.

Поръчате да добавят към желания от вас букет и картичка, в която да запишат вашите най-искрени пожелания.

Не забравяйте да покажете на майка ви, колко много я обичате и колко важна е тя за вас, като и изпратите доставка на букети с любимите и цветя.

 

 

Конвенционални или инверторни климатици

Климатиците намират все по-широко и масово приложение. Лятото е в своя разгар, а температурите за пореден път бележат рекордни стойности според термометъра. Ако си мислите да се отбиете до някой магазин за климатици във Варна, то със сигурност няма да сте единственият, на който му е омръзнало от жегата.

Все пак преди да изберете климатик, то със сигурност сте си задавали въпроса дали да изберете конвенционални или инверторни климатици. В тази статия няма да се спираме на различните марки без значение дали са по-скъпите Daikin или по-достъпните климатици Midea, а ще се фокусираме върху принципните разлики в двата типа решения.

Конвенционалните климатици са по-достъпните. Тяхното време като че ли поотмина, но ниската им цена все пак е добра предпоставка за продължаващото им търсене от потребителите. Все пак не всеки може да отдели над 1000 лева за климатик, па макар и това да е един вид инвестиция, която ще се отплати.

От друга страна са наистина по-качествените и по-модерни инверторни климатици. Те използват модерна технология, за да минимизират разхода на електричество и именно така съумяват да се изплатят на домакинствата решили да закупят климатик, който работи на този принцип. С постоянните увеличения на цената на електричеството се оказва, че все повече хора предпочитат да изберат инверторни климатици и да спестят някой лев в дългосрочен план, както през зимата, така и през лятото.

Освен всичко останало инверторните климатици са по-безшумни т.е., ако ви е омръзнало от градския шум във Варна, то със сигурност ще оцените тяхната дискретна работа. Още нещо, което си струва да отбележим като плюс на инверторните климатици е температурният диапазон на работа, който е доста по-широк от този на конвенционалните решения.

Разбира се по-качествените инвертори съумяват да служат и по-дълго на своите собственици, а също така, посредством модерната си и ергономична визия успяват да се впишат идеално във всеки интериор и обстановка, без значение дали говорим за офиса или дома.

 

 

Кои са причините да се изследвате за ХИВ?

В случай, че сте имали полов контакт не с постоянния/ата си партньор / партньорка, без да сте използвали предпазни средства или сте употребявали интравенозни наркотици с използването на една игла, а сте били група. Ако използвате предпазни средства, но често сменяте партньорите си, също можете да си правите тестове през определен период от време, тъй като презервативите са ефективни, когато се използват правилно, но и те като всяко нещо направено от човека не са абсолютно съвършени.

Ранното откриване е от ключово значение в борбата с човешкият имунодефицитен вирус и СПИН, защото:

Все още няма лечение за ХИВ, така че ранното откриване позволява на човек да получи помощ, която може да забави развитието и последиците от болестта.

Когато някой научи, че той / тя е болен / на, може да предприеме правилни стъпки и предпазни мерки за предотвратяване разпространението на болестта.

Другата причина за изследването е спокойствието. Отрицателният резултат при теста е доста голямо облекчение за някой, който се е притеснявал, че може да е бил заразен.

 

 

3 безценни храни, които могат да предпазят сърцето ви от инфаркт

Моркови

Последните изследвания на тези сладки и хрупкави зеленчуци показват, че с тях може да се регулира количеството на кръвната захар и се намалява риска от развитието на диабет. Те също така са сред най-добрите храни за борбата с холестерола, благодарение на достатъчното количество разтворими фибри. Благодарение на ограничаването на риска от тези болести, които са сред основните причини за инфаркт, морковите предпазват и сърцето.

Ечемик

Опитайте тази вкусна, пълнозърнеста храна, която можете да използвате вместо ориз в супите и яхниите. Фибрите в ечемикът могат да помогнат за понижаване нивата на холестерола, а също и на глюкозата в кръвта. По този начин няма опасност от запушване на артериите и така се избягва получаването на сърдечен удар.

Овесена каша

Овесът може да се консумира във всякакви форми, като помага на сърцето, чрез понижаване на LDL (лошият холестерол). Една купичка овесена каша може да ви държи сити с часове, а заедно с това стабилизира кръвната захар, което е полезно и за хората с диабет.

 

 

Откриване на генетични заболявания на плода по време на бременност

Все повече се работи върху откриването на генни мутации и заболявани при бебетата, които са още в майчината утроба, като целта на всички тези инвестиции в технологии и време има за цел да се предпазят новородените от наследствени болести и проблеми.

 

Макар още да не са в напреднала фаза, някой от опитите са доказали, че може да се определи пълната последователност на ДНК на бебетата в утробата, чрез анализ на кръвни проби от майката и на слюнка от бащата. Този неинвазивен тест може да открие над 3000 заболявания, някой от които са толкова редки, че повечето хора не са чували за тях, но те все пак засягат около 1% от новородените.

Сега се откриват само някой от генетичните заболявания по време на бременност, като например Синдром на Даун. За целта обаче се използват инвазивни методи като амниоцентеза и хорионбиопсия.

Именно затова се търсят не толкова рискови процедури, които се облягат на кръвните проби от бременните жени, а не на течност от матката.

Преди известно време се потвърди, че кръвта взета от жени, които са в осемнадесетата седмица на бременността им и образци от слюнката на бащата съдържат достатъчно генетична информация, за да се картографира ДНК кода на ембриона.

 

Всичко, което трябва да знаете за хепатит С

Най-опасният от всички видове хепатит е генотип С. Той е известен също като тихият хепатит, защото може да бъдете заразени от него и в продължение на много години дори да не разберете за съществуването на проблема. Проучванията също така показват, че една трета от пациентите с хроничен хепатит С в някой от етапите на развитието му получават симптоми, които понякога могат да застрашат живота им.

Хепатит С може да се развие от инфектиране с едноименния вирус, което преди време е ставало при приемане на интравенозни наркотици или преливане на кръв. Много изследвания показват, че развитието на хроничен хепатит С още в първите години може да доведе до поява на цироза (при една трета от пациентите) или дори до рак на черния дроб (при половината от пациентите). Хепатит С е основна причина за чернодробни трансплантации в световен мащаб.

Над 300 милиона от населението на планетата страдат от хепатит С в днешно време. В източната част на Европа, броят на хората заразени с вируса са повече от тези в западната част на континента. Този вирус е отговорен за почти половината смъртни случаи предизвикани от цирозата.

В следващите години, хепатит С ще се превърне в сериозен здравен проблем. Смята се, че почти 60% от пациентите, които ще бъдат засегнати има опасност да развият цироза, а процентът на смъртните случаи в следствие на хепатит С ще се утрои.

За лечение на хепатит се използва терапия с пегилиран интерферон, като този вид третиране дава положителен резултат в половина от случаите. Съществуват и някой естествени съставки за лечение на хепатит С, но по-ефективните от тях са тези, които са фокусирани към защита на черния дроб и засилване на имунната система, а не директно срещу вируса на хепатит. Все още няма открити средства от природата, които да се директно да се борят с този вирус и да са ефикасни срещу това опасно здравословно състояние.

 

 

Как можем да се справим с хроничен синузит

Синузитът е един наистина неприятен проблем, който може да причини значителен дискомфорт и болки. Той се причинява от вируси, бактерии и по-рядко гъбички, които попадат в околоносните синуси и водят до тяхното възпаление и запушване. Заради невъзможността на назалната секреция да излезе навън, тя започва да се трупа в синусите и това причинява неприятното чувство на голямо налягане в лицето, а също така може да се стигне до силно главоболие, виене на свят и дори до леко повишена температура. По-неприятно е, когато синузитът премине в хронична форма, защото може да продължи дори над 2 месеца и се появява повече от един път в годината. Но как да се справим с това заболяване?

Пчелен прополис и алое вера

След нестероидните спрейове за нос, чай от джинджифил и лимон, екстракт от семена на грейпфрут и други, можете да опитате и чист гел от алое вера и големи дози пчелен прополис. Важното тук е да се уверите, че нямате някакъв структурен дефект в проходите на носните пътища, които да попречат на правилният дренаж на синусите.

Диета

Диетата богата на зеленчуци, плодове, ядки, семена, прясна риба и птиче месо се препоръчва за да се подсили имунната система, като по този начин много по-бързо тялото ще се пребори с възпалението. Може да се добави лук, риган, куркума и чесън към храната. Всички те имат противогъбичен ефект и могат да бъдат много полезни при лечението на синузит.

Трябва да се избягват продуктите, които съдържат прости захари, като алкохола, содата, белия хляб и рафинираните тестени изделия. Изкуствено подсладените плодови сокове също не се препоръчват, тъй като те могат да подтиснат имунната система и да влошат още повече синузита. Трябва да бъдем предпазливи и с кравето мляко, което често изостря възпалението.

Масло от риган

Независимо дали е в течна форма или на капсули, този продукт има изключително силно противогъбично и антибактериално свойство. Достатъчни са по четири капки на ден за да се получи бързо изчезване на синузита. Ако вкусът му е прекалено силен може да се разреди с вода. Това масло може да се комбинира с масла от мента и евкалипт за още по-добро действие.

 

 

Флаш игрите – популярни и увлекателни!

Може би се чудите защо флаш игрите са предпочитан начин за забавление от много хора? Причината за това е, че те са един невероятен начин за забавление и може часове в игра да минат неусетно. Забавлявайки се вие се потапяте в най-различни сюжети и ситуации, което ви помага да избягате от трудното си ежедневие и просто да се веселите.

Всеки човек трябва да опита от света на флаш игрите, за да се убеди сам колко забавни са те. Има най-различни варианти възможности и ако имате повечко свободно време е хубаво да опитате колкото се може повече видове флаш игри, за да намерите това, което на вас ще ви хареса най-много. Ако решите да се възползвате от тази възможност имате голям избор от аркадни, логически, анимационни, стратегически, игри с коли, спортни игри, игри с казино, пъзели, домакински и още какво ли не. Това разнообразие е за вас без никакви ограничения.

Когато опитате от всички или поне повечето видове, вие ще можете да изградите вашите предпочитания и интереси. И в крайна сметка можем да разделим тези игри на различни предназначения. Повечето момчета например избират игрите с надпревари(коли, спорт, стратегии), а по-честият избор на момичетата са игрите с домакински дейности(готвене, чистене, подреждане, дрехи).

Флаш игрите имат и още един много голям плюс, за който може би дори не сте се замисляли. Когато вие играете тези игри, вие тренирате и усъвършенствате у вас най-различни умения, полезни в живота. Логическите и стратегическите игри, например тренират у вас мисълта. Аркадните, спортните и игрите с автомобили, пък, тренират у вас бързи реакции и взимане на светкавични решения. Дамите от своя страна, играейки женски игри развиват естетическия си поглед.

Още едно добро качество на флаш игрите е, че не е нужно да инсталирате или плащате нищо. Дори не е нужно да се регистрирате. Те са напълно достъпни за всеки, който желае да се забавлява с тях!

 

 

Много обяви на едно място

Времената се менят и нищо не може да промени това, колкото и да се иска на някои от нас да си останем както сме, трябва да продължим на пред и да се развиваме.

Това твърдение се вижда най-добре от развитието на рекламният бизнес и то най-вече в интернет средата, която прави чудеса за бизнес начинанията ви. Това става именно с възможностите и сайтовете които предлагат безплатни обяви, които са повече от търсени и популярни сред голяма част от хората които боравят с тези сайтове.

Важното което трябва да знае всеки от вас за тези възможности е, че за да получите желаният ефект трябва добре да сте запознати кое как се прави и къде – в кои сайтове да рекламирате дейността и продуктите си. Важно е не само да знаете как да публикувате обява, но и да знаете къде да намерите обявите от които се интересувате. Тук има една малка подробност, която се отнася до специализираните сайтове за обяви и това е, че всеки от тях си има условия които трябва да спазвате когато ги ползвате.

Една от тънкостите при тези сайтове е, че ако искате да сте на водеща позиция и всеки посетител да вижда първо вашата обява трябва да заделите известна сума пари. Тази сума пари можете да вложите единствено като СМС, с които да получите това което ви е нужно. Ако обаче нямате излишни средства за подобна услуга, то можете да публикувате обявата си и да я подновявате всеки ден и така, тя да бъде в по-горните позиции. Второто което трябва да знаете е, че няма как да ползвате такъв сайт ако не сте се регистрирали в него, това е изискване на всеки един от сайтовете които предлагат подобна услуга.

Разлика има само в обявите свързани със жилища, защото тези обяви се качват от фирми и агенции които рекламират даден терен и вземат доста добър хонорар за целта.

 

 

Ползите от предаването на коли за скрап

Да се остави старата кола да ръждясва навън на произвола на съдбата е доста неразумно решение и днес може да се каже, че съществува тенденция това да не се случва. Напротив, все повече хора са запознати с възможностите за рециклиране на старите автомобили и предимствата на този процес за самите собственици и за екологичното равновесие в природата.

От една страна вие като собственик на автомобил, който не ви върши работа и просто се разпада пред погледа ви и ви заема място, се нуждаете от съвременен и лесен начин да се избавите от него. От друга страна има фирми за коли за скрап София, които могат да ви уредят този въпрос бързо, качествено и срещу това да ви платят пари. Интересно, нали? Освен това офертата не е за изпускане.

Фирмата предлага рециклиране на лади и други коли за скрап. Цените са добри и Ви предлагаме да се отървете от старата и непотребна кола.

Не бива да се подминава възможността да се съдейства за опазването на природните ресурси и поддържането на екологичното равновесие. Чрез модерните процеси на преработване на старите метални предмети или коли и тяхното рециклиране, се допринася значително за един по-чист свят. Това е мисия на всеки ангажиран с бъдещето на планетата ни човек.

В нашия фирмен уеб сайт още сега можете да се запознаете подробно с всичко свързано с рециклирането и предаването на колите за скрап, а така също и да получите представа за това колко ще ви бъде платено за вашата стара кола. За да се подготви автомобила за преработване е нужно да се свалят прозорците, гумите и всички неметалини части по него, след което да се пресова за по-лесното му транспортиране. Всичко това е грижа на фирмата поддържаща гробищен парк за автомобили, която ще откупи вашия автомобил и ще се погрижи за неговото рециклиране. Материалите, които се добиват, в резултата на този процес ще намерят нов живот в други метални съоръжения, които всекидневно използваме в нашия бит.

 

Българските домакинства и отпусканите бързи кредити

Несъмнено отпускането на бързи кредити е най-добрият начин, когато едно семейство има нужда от пари на момента и без да разбират всичките им съседи, че изпитват финансови проблеми. Едно от преимуществата на този вид кредитиране е, че при кандидатстване с молба за бърз кредит, одобрението става изключително бързо, лесно и удобно, а най-вече като се ползва онлайн услугата, наречена бързи заеми онлайн. Кредитните инспектори на небанковите фирми, които разрешават такива видове кредитиране преглеждат вашата поръчка и оценяват риска, който ще последва при отпускането на пари на заем за вас. Ако всичко при вас е изрядно, то отговора ще получите до минути, а средствата ще вземете до няколко часа. В този технологичен век, стана удобно и лесно повече домакинства да пазаруват, получават данни и релативно да кандидатстват за кредити онлайн. Процесът е изключително прост и става лесно чрез два-три клика на компютърната мишка и вие вече сте дали своята заявка за онлайн заем. Отдавна вече не се налага, да ходите до офиси на банки или други финансови институции и да чакате ред на опашки. Все пак чакането пред офиса на кредитния инспектор, не е най-привлекателното занимание, но понеже трябва да ви запознае с условията за усвояване на кредита се налага, но вече просто няма нужда от това. Сега попълвате електронната форма за минути, след като сте избрали най-изгодната оферта за вас. След като сте подали заявка на страниците на сайта на предпочитаната от вас финансова компания, чакате да ви звъннат по телефона, за да получите отговор. Този вид кредитиране прилича малко, на класическите бързи кредити, при които се налага да отидете до клона на финансовата институция, но така това става дори по-бързо. Бързите кредити онлайн ви спестяват ценно време и пари. Ето защо броят на нови и нови онлайн небанкови кредитни компании се покачи. Не е тайна, че те са предпочитани, защото предоставят на своите клиенти изгодни пакети с отстъпки при кандидатстване за заем. Така, че ако ви трябват пари на заем, просто се възползвайте.

 

Публична продан – повече информация       

Настъпилите промени в семейния кодекс отнасящи се до имуществените казуси между двамата съпрузи предпоставят към извършване на измама с недвижими имоти, поради причината, че при извършване на покупко-продажба ще се налага изследване на имота и дали то е в обект на разделност или е обвързан с предбрачен договор. Освен тази измама съществуват още десетки популярни у нас и не само. Именно заради това е добре при подобен тип сделки да се консултирате с адвокат недвижими имоти. Наистина е странно как хора, които пестят години наред да закупят жилище или друг недвижим имот дори не си правят труда да научат повече за самата сделка, да присъстват на изповядването и и въобще да внимават когато купуват нещо. Най-много ме удивлява факта, че все по-малко са онези, които правят предварителна консултация с адвокати, която лично според мен е строго задължителна във времена на измами, наглост и престъпления. Перипетите, които могат да се появят при осъществяването на дадена сделка с недвижим имот с много и могат да ви донесат страхотни главоболия в бъдеще. Точно поради тази причина ви съветваме да се обърнете към компетентен юрист. Преди да хвърлите спестените или взетите на заем пари на вятъра е добре да направите задължителна подготовка и чак тогава да стартирате сделката с набелязаният от вас имот. Друг също много странен и дори смехотворен момент е когато физически лица купуват недвижими имоти от строителни фирми и дават съгласието си документите да бъдат изготвяни от адвоката на продавачите (фирмата). Това е голяма грешка, която в никакъв случай не трябва да допускате освен ако не искате да претърпите сериозни проблеми. Винаги използвайте лични адвокати София за целите си по покупка, така ще спестите пари и ще бъдете сигурни във всичко, което се случва по изповядваната сделка. През 2005 година е приет и закон за частните съдебни изпълнители. Частен съдебен изпълнител е оторизирано лице, което отговаря за принудително изпълнение на вземания били те частни или публични такива. Физическо лице или търговско предприятие може да възложи събиране на вземания на частен съдебен изпълнител. Различните общини и държавата като цяло също може да използва услугите на частния съдия изпълнител за вземания. Частните съдии изпълнители са независими в работата си и спазват само и единствено закона. Те присъстват на всички вземания по изготвен изпълнителен лист на място. Конкретната процедура по публична продан на недвижимо имот се извършва бързо и не е свързана с пречки от страна на бюрокрацията. Вие също може да участвате в дадения търг както лично така и като упълномощено лице. Преди участието ви в търга обаче е добре да направите проверка на някои важни неща. Първото нещо е внимателен прочит на изложените публични обявления. В тях се съдържа пълна информация относно длъжниците, кредиторите им и въобще всичко, което може да ви послужи. Четете внимателно за да не се появят неочаквани спънки за вашите намерения. Втори важен момент, на който трябва да обърнете по-сериозно внимание е задължителния оглед на имота, който трябва да направите. Направете сравнение с написаното в обявлението и съблюдавайте за характеристиките на имота. Уверете се, че точно това ви трябва и на вас. Познати са десетки случаи, при които конкретен недвижим имот не се асоциира с написаното в обявлението за публична продан. Когато изясните тези две неща остава само да подготвите документацията за участие в търга и да се преборите за имота, който сте набелязали. Разбира се, това не изисква някакви по-специални умения от ваша страна а само стриктно спазване на етапния ред.

 

Изгодни заеми само срещу лична карта

Търсите ли най-бързия начин да намерите спешно пари на заем? Искате ли да не се занимавате с куп документи и да не се редите на опашки? Без да се размотавате, още днес, при отлични условия по вашия заем? Решението е вече тук и се нарича бърз кредит онлайн. Бързите кредити онлайн предоставят огромни възможности на редица хора, които не могат да отделят от своето време, за да ходят до офиса на кредитни институции и да се редят на често безкрайни опашки. Към настоящия момент няколкото кредитни компании с най-изгодни условия у нас предлагат бързи кредити онлайн на своите клиенти. Отпускането на пари на заем в интернет възникна като пряко следствие от повишената конкуренция на кредитния пазар у нас и особено в този, касаещ скоростните кредити. Икономическите обстоятелства продължаваха да налагат все по-сериозни мерки от страна на кредитните компании и те значително опростиха процедурата като днес са склонни да отпускат заеми онлайн само срещу лична карта. Най-голямото притеснение на клиентите – високите лихви от миналото вече са заменени със значително по-изгодни стойности и често се доближават до лихвите на банките при отпускането на потребителски кредит – поредната причина все повече хора да се обръщат именно към кредитни компании, а не към банки, както това бе в миналото. Един от най-големите парадокси при отпускането на бързи кредити онлайн се оказа една мярка, която обещава да промени бъдещето на кредитирането, а именно т.нар. безлихвен кредит. За сега той се предлага единствено от Credissimo и трябва да отговорите на специфични условия: Да сте, нов клиент или лоялен клиент с брой молби за пари на заем кратни на 8 (1,8,16…) Да са ви нужни пари на заем в рамките на 400 лева Да можете да ги върнете до 15 дни т.е. най-често използвания кредит „До заплата” Ако не успеете да ги върнете за 15 дни, то за този първоначален срок вие не дължите никакви лихви.

 

Охраната ни дава спокойствие

Наскоро се запознахме с последните социологически проучвания, според които около 69 процента от фирмите и частните лица в нашата страна се доверяват на охранителни услуги. Независимо дали искате да подсигурите охрана на вашия дом, вила или офис, разумното решение е да се насочите към професионалисти, които работят на основа на дългогодишен опит в охранителната дейност и знаят как да вършат своята работа по най-добрия начин. Днес е немислимо да се надяваме на случайността и да се молим нищо лошо да не се случи с нашите търговски или частни обекти, а и с нас самите. В случая е важно да се подсигурим с надеждна охрана от утвърдени. Съвсем естествено наред с осъзнатата необходимост да се наеме фирма за охрана, възниква и въпроса какви са тарифите на СОД и можем ли да си позволим тези услуги. Цените за охранителна дейност варират по много показатели, но най-общо можем да кажем, че за сигнално-охранителна дейност на фирми и компании, цената е 35 лв., а за частни лица – 23 лв. В тези суми не влизат таксите, които следва да заплатите за монтиране на СОТ (алармен трансмитер и GSM модул), без които наемането на охранителна фирма се обезсмисля. Общо сумата възлиза на 150 лв. по техническата страна, а така също и още 15-20 лв.такса за месечна поддръжка. Ако искате вашата охрана да се осъществява с най-модерната техника, на достъпни цени и държите на качествено абонаментно обслужване, вие можете да се обърнете към професионалисти. Винаги можете да се запознаете с всички условия по подписване на договора за охранителна дейност и да прецените дали конкретните цени на СОД ви устройват. При бърз анализ на цените за охранителни услуги, може да се установи, че именно фирмите с опит и престиж в този бранш предлагат и съвсем приемливи цени. Повечето охранителни фирми наемат пенсионирани бивши служители на МВР или бивши военни, преквалифицирани като охранители, но често не притежаващи необходимата физическа подготовка. По този начин те спестяват разходи, но обикновено за сметка на качеството. Трябва всички служители да преминават ежемесечни изпити за теоретична и физическа подготовка и могат да боравят с лично оръжие, което гарантира ефективността на охраната.

 

Лунна диета    

Когато се заговори за диети, няма как да не споменем лунната диета. Тя набира все повече почитатели, тъй като дава бързи резултати. Диетата се фокусира около различните цикли на луната – пълнолуние, намаляваща луна, новолуние и нарастваща луна. След като успешно спазите всички етапи и резултатите са на лице от 2 до 4 килограма. Това определено не е за подценяване, тъй като за да се свалят толкова килограми обикновенно е нужно доста повече време. Един цикъл на диетата е 25 часа – започва тридесет минути преди съответната фаза на луната и свършва тридесет минути след това. В тези 25 часа не трябва да се консумират твърди храни, тоест главно сокове, кисело мляко, чай и други течности. Това звучи малко стряскащо, но всъщност е много полезн за пречистването на организма. Така че ако сте решили да спазвате лунна диета се пригответе за малко гладуване. Несъмнено с лунната диета се постигат много добри резултати за един кратък период от време. Поради тази причина диетата набира много голяма популярност сред хората, които търсят бързи и ефикасни резултати. Другия фактор, който спомага за нейното популяризиране е мистичната идея да се отслабва при пълнолуние. Ако сте решили, че това е вашата диета въоръжете се с малко инат, тъй като в края на 25 часовият цикъл глада започва да надделява.

 

РАННО ЕЗИКОВО ОБУЧЕНИЕ 

Често си задаваме въпроса, от колко годишна възраст да запишем детето ни да изучава чужд език. Ясно е, че с раждането и първите месеци и годинки детето възприема целя заобикалящия го свят. Това е и причината, то да проговаря първо на майчиния си език. Майчиният език по право не е генетично вроден, вродена е способността детето да усвоява езика, който е говорим около него. Тогава и най-лесно се класифицира фонетичната система у детето. След фонетиката започва лексиката. Детето проявява способността да свързва звуците с реални предмети от света, който го заобикаля. После у него се развива граматиката, отделните думи се свързват в изречения първо прости, а с времето по-сложни. Безспорен е и факта, че деца, които са родени и израснали в чужбина, безпроблемно и с голяма лекота усвояват езика, който се говори около тях. По друг начин казано, най-благоприятният период за изучаване на чужд език е периодът, когато детето научава родния си език. Ако в това време детето е подложено на повече от един език, то добре усвоява и двата паралелно. Майката играе голяма роля в тези дейности малките жестове, както и воденето на простички диалози с детето на чужд език, свързани с въпроси и отговори е добра техника за усвояването на езика от детето. Друг важен момент е да се следи детето, на кои фактори реагира най-добре – зрителни, слухови и да се наблегне на тях. Освен майката, съществена роля в процеса на обучение на чужд езика играят връстниците и децата, които го заобикалят. Езикът е средство за общуване, начин за социализация и приобщаване. Много от нещата децата учат не от родителите и учителите, а от своите приятелчета. Дори бебетата се чувстват добре, когато са в компания на други бебета. Ето защо и най-добрата среда за усвояване на език е групата от връстници, в която трябва да присъства и мама. Езиковите, визуалните, слуховите и двигателните стимули, способстват допълнително за усвояване на чуждия език. В началото винаги се случва пасивно от страна на детето, то свиква с езика, ориентира се във фонетиката и мелодиката, овладява и привиква към определени звуци. За родния език това отнема година време. Постепенно се вмъкват все повече нови думички от чуждия език. След време се появява и развиването на усета за граматични правила.Така чуждия език постепенно навлиза в живота и ежедневието на детето от ранна детска възраст, което се разчита като различен език, но не и чужд за него. За всеки който иска да учите и уроци по английски език може да потърси езикова школа.

 

Избор на частна детска градина в столицата

Един от най-съществените мигове в живота на всяко дете е първото посещение в детската градина. Дали с радост ще ходи на градина? Дали бързо ще свикне с новата обстановка? Изборът на частна детска градина в София за детето ни е изключително важен, понеже определя бъдещото развитие на нашето мъниче. Често обаче, поради обстоятелствата, избираме или тази детска градина, в която има места, или тази, която е по-близко до дома ни. По този начин оставяме съдбата да определи професионалистите и средата, в която ще оставим нашето дете да бъде възпитавано. Практиката доказва, че по-добра база предоставят лицензираните от МОМН детски градини. В тях обучението се провежда сред по-малко деца и от по-квалифицирани професионалисти, които стимулирани от високото възнаграждение, подхождат към всяко дете индивидуално. Има различни системи за ранно възпитание на децата, които се прилагат активно и някои частни детски градини са изградили своите програми въз основа на тях. Именно това прави труден избора на най-добрата детска градина за нас. Главната ни цел бе да предоставим безопасна среда за децата, с приветлива и уютна атмосфера, близка до домашната топлина. Извършваме дейности, които мотивират развитието, емоционалния и физически растеж на децата, и които превръщат ученето в увлекателна и забавна дейност. Уважаваме индивидуалността на всяко дете, подкрепяме го, стремим се да изградим ценности като уважение, грижовност и честност и да подхраним позитивна самооценка. В частна детска градина приемаме деца, които са на възраст между 2.5 и 4 г. Има и предучилищна група с деца на възраст между 5 и 6 г. Работим целогодишно, от понеделник до петък. Приемаме децата сутрин в 8 и 30 часа и ги изпращаме до 18:00 часа. Предоставяме както целодневни, така и полудневни занимания. Учебната ни система е утвърдена от МОМН и съдържа разширено обучение по английски език. Всекидневните занимания съдържат формиране на ранни математически представи, езикова подготовка, следобеден сън, игра на открито и работа по творчески проект. Хранителният режим е подготвен от технолог на външна фирма за кетъринг и ястията се доставят до час след тяхното приготвяне. Подхранваме култура на добри маниери на масата и здравословно хранене. В „Малки стъпки” залагаме на интензивна комуникация с родителите. Учителите предоставят информация за растежа на всяко дете в края на месеца и предлагат на какво да се наблегне в комуникацията у дома. Споделените наблюдения за поведението на детето в домашна среда ни помагат да формираме подхода си към него в детската градина.

 

Метанов инжекцион – пестеливата алтернатива     

Подтикнати от високите цени на горивата много шофьори търсят начин да намалят разходите, които правят за стотиците изминати километри на ден. Те се спират над два основни варианта – да инсталират или газов, или метанов инжекцион на бензиновите си автомобили. По-ефективната от двете алтернативи обаче е монтирането на метанов инжекцион. По принцип бензиновите автомобили се разделят на карбураторни и инжекционни. Според това подразделение съществуват два вида метанови уредби. Единият вид е обикновена или още известна като конвенционална метанова уредба, която е подходяща за по-старите превозни средства, които все още използват карбуратора като технология. Вторият вид е метанов инжекцион. В днешно време той е и по-разпространен поради причината, че произвежданите коли след 2000 година изтолзват инжекционна технология. Притежателите на автомобили с монтиран метанов инжекцион се радват на множеството му предимства пред всички останали горивни уредби за превозни средства. Като първо основно положително качество би могло да се изтъкне бързото изплащане на първоначалната инвестиция, която се прави за придобиване на допълнителната горивна уредба. Цената на метановия инжекцион е сходна на тази на газовия инжекцион, но поради ниската цена на метана, тя много по-бързо се възвръща. Метанът всъщност е най-евтиното гориво за превозни средства на този етап. Той се добива директно от природата и не зависи по никакъв начин от петрола, тъй като не е негово производно. Друго предимство на метана е това, че той притежава много по-чисто изгаряне в сравнение с бензина, което е предпостваква за по-дългото изминато разстояние с един пълен резервоар. По-чистото изгаряне подпомага и по-добрата работа на двигателя, а също така и по-бавното му износване. Хората, каращи своите коли на метан сменят масления си филтър по-рядко. Метанът не съдържа сяра или олово, което означава и по-удължена употреба на катализатора. Най-общо казано – монтирането на метанов инжекцион носи позитиви не само на Вашата банкова сметка, но и на самия автомобил. Тъй като метанът е природен газ, чието разграждане води до отделянето само на въглероден диоксид, монтирането на метанов инжекцион превръща автомобила в по-природосъобразен спрямо бензиновите му варианти. Ако монтирате метанов инжекцион Вие ще спомогнете за намаляването на замърсяващите емисии на въздуха. Метановият инжекцион е перфектният избор за хората, живеещи в по-големите градове, където както всички знаем има значително замърсяване на околната среда. Метановият инжекцион се води втора допълнителна горивна уредба за автомобила. Това означава, че в който и да е момент шофьорът поиска, той може да превключи на режим бензин само с натискането на едно копче. Също така допълнителният резервоар осигурява и значително по-дълго пътуване без опастност от закъсване на пътя поради липса на гориво. Метановият инжекцион представлява най-доброто алтернаовно решение за всеки шофьор, притежаващ бензинов автомобил. Ако не искате повече да сте роб на високите разходи за гориво, то веднага се обърнете към специализиран сервиз, където може да Ви бъде монтиран метанов инжекцион. Ще останете доволно изненадани от всички положителни черти на това да притежавате ефективен и екологичен автомобил.

 

Състезателни игри с коли за истински състезатели   

За да карате кола трябва да го умеете, да имате опит и присъствие на духа. Някои експерти, твърдят, че може да се разбере отношението на човек по начина, по който управлява автомобила. Някои от тях са прекалено предпазливи, което води до много объркване и неприятности по време на шофиране по оживена улица. От друга страна, някои от тях са твърде безгрижни. Те смятат, че те владеят пълният контрол на колата си и нищо не може да ги спре. Хората, които се страхуват от ускоряването по пътното платно, често са плахи по своята същност и съмнителни за нещата в живота. Но това може да бъде пристрастно твърдение, защото всичко е въпрос на личен избор. Във всеки случай, ако сте млад шофьор и сте нов за живота на пътя, тогава със сигурност може да подобрите шофьорските си способности чрез усвояване на игри със състезателни автомобили. Знам, че не се намират хора, които биха могли да дадат подобна консултация често, но по мое мнение, е добре да проучите начините, които не са често срещани в шофирането, ако искате да научите нещо ново. Имайте предвид, че сценарият на играта със състезателните автомобили няма нищо общо с реалното шофиране. Но, ако участвате в състезания, разбира се, че е много подобен дори. Различните видове игри с автомобили предлагат различни нива на упражняване на ума и нервната система. Те ускоряват процеса на бързото мислене и това съществува отвъд въображението ви. Така че, затваряйки тази тема, ако изберете правилната състезателна игра, със сигурност може да подобрите шофьорските си умения. Има стотици такива игри, които са достъпни онлайн. И това, което ви трябва, зависи от вашия вкус. Един от сайтовете, които предлагат голям избор на игри с коли, всеки ден се доставят все по-нови и интересни игри. Най-значимият аспект на тези игри е, че те предупреждават играчите. Какво може да се случи в реалният живот. За това нивото на бдителност трябва да се поддържа. С други думи, играча тренира ума си, да остане стабилен при изключително сложни ситуации както в играта, така и в реалния живот. Има много интересни факти относно влиянието на игрите върху човешкия ум и психология. За момента, ние обръщаме внимание само на състезателни игри с коли. Състезателните игри се развиват в изкуствена околна среда, като по такъв начин играчът не е притеснен дали ще претърпи произшествие по пътя. Докато в реалният живот шофьора поддържа това постоянно притеснение, което в последствие може да се превърне в страх. Но играейки тези игри ще се забележи разликата. Дава се възможност да се развият уменията на играча повече, когато действието се извърша без фактора страх. Играейки състезателни игри вие тренирате нервната си система по такъв начин, че започвате да правите бързи реакции в случай на извънредни ситуации. Това ще увеличи информираността и ще усъвършенства рефлексните ви действия. На последно място, самият състезателен дух ви вдъхновява да обичате това изкуство шофирането.

 

Огледален свят – сюжет на сериала  

Филмовият сериал „Огледален свят“ е една от най-успешните турски поредици. В сериала взимат учасие невероятен тим от артисти, като талантливите Дениз Уур, Хазал Кая , Вахиде Гьордюм, Мелих Селчук, Чаатай Улусой, Метин Чекмез и други. В действието на „Огледален свят“ е пресъздадена драмата на красива дама, намираща се по средата между мизерията и богатствата. Фериа (Хазал Кая) е дъщеря на Риза (Метин Чекмез) и Зехра (Вахиде Гьордюм), стремящи се да дадат по-хубав живот за семейството си. Героинята на филмовия сериалОгледален свят“ се отличава от другите разглезени девойки. Тя е мила, притежава добро сърце и допринася, за благоденствието на семейството си. Родителите й знаят, колко способна е дъщеря им и са готови на всичко, за да й осигурят по-добър живот . След като сама успява да превърне една своя мечта в действителност като продължава да се изучава в богаташкия колеж, където се е надявала да я приемат от много време, тя е изправена пред премеждията и изкушенията в живота на заможните. Влизайки там, обаче Фериа скрива умишлено своята същност и се представя за богата, за да не се отнасят по-различно към нея останалите богаташки деца учещи в университета. Всичко това довежда до доста разправии между главната героиня и близките й. В университета Фериа се запознава с красивия син на име Емир, който е привлечен от нея. Между тях пламва пламъка на обичта, но Фериа така и не му казва за до сегашния си живот. Всичко се оплесква още повече, когато модерния автомобил на Емир дава дефект, а човека който го ремонтира е брата на Фериа. Той взема да покара колата и се блъска. Така родителите на Фериа трябва да заплатят разходите, които са непосилни за бедното семейство. Ще успее ли Фериа и родителите й да преодолеят трудната ситуация, в която се намират и дали отношенията между двамата влюбени са възможни ще разберем от епизодите на Огледален свят.

 

На почивка с кола под наем  

Отпуската е времето, в което да се отпуснете и да се позабавлявате, оставяйки ежедневните грижи. . Сигурността по време на почивка е необходима и трябва да е на едно от първите места в списъка с приритети ви. Наемайки на коли под наем София е интересен начин да се придвижвате докато докато пътувате, но е да знаете, че шофирането на непознато място може да бъде трудно да изисква определена доза висока концентрация. Когато вземате автомобил под наем е хубаво да имате застраховка, за да имате финансова сигурност в случай, че стане пътен инцидент. Бъдете на Ти с вашия застрахователен агент и бъдете сигурни, че вие и другият шофьор, ако има такъв, сте подсигурени. Всички документи трябва да са във вас- валидна шофьорска книжка,застраховка и тн. Хубаво е да разполагате с актуална карта на района(препоръчително е да разполагате с GPS) ,в който смятате да пътувате, както и телефони за спешни случаи. Трябва да бъдете спокоен в непознатият район , за да няма произшествия, но ако, това се случи, хубаво е да дайствате по същия начин, по който бихтепроцедирали ако инцидентът се беше случил с вашия собствен автомобил(луксозни коли под наем). След като сте обедени в безопасността на всички, съберете необходимата информация за застраховките. наеманата кола трбва да бъде проверена за повреди преди да я вземете. Резервоарът трябва да е пълен. Проверка за вътрешни и външни щети също е нужна,като и проверка на огледалата,фаровете и мигачите. Когато тръгвате на път ви е необходима подходяща застраховка за кола под наем. Въпреки че застраховането на кола под наем е сложна работа, неудачно е да пътувате без застраховка. Наетата евтино кола, няма да изглежда толкова евтина, ако решите да си купите застраховка от агенцията за коли под наем. Най-хубавия вариант е да намерите отговори на въпросите си за застраховка на автомобила под наем са вашият застраховате или фирмата, която поддържа разплащателната ви карта и накрая самата компания за коли под наем. Можете да се изсползвате идеите им, но не е хубаво да ви манипулират за купуване застраховка от тях. Не трбва да плащате за нещо, което може би трябвалода имате, проверете съществуващата. Тя покрива, а може и да не покрива наети от вас коли. Автомобилите под наем са мишена на кражби. Но компаниите за коли под наем атдавна не слагат знака с автомобилите за да се затрудни познаването им като коли под наем. Ето някой подсказки: a) Не паркирайте на тъмно в непознат район. b) Не слизайте от автомобила ако не сте сигурни, че сте е сигурно c) всичкия багаж да е на едно място. d) исползвайте главните пътища; като не тръгвайте по странични и пътища Крадците са готови да стигнат до доста далеч, за да ви вземат или да откраднат автомобила.

 

Как да сменим твърдия диск на лаптопи от серията Toshiba Satellite          

Съвременнителаптопи имат много по-голям капацитет на хард диска от по-старите модели. За потребителите, които имат мултимедийни файлове, изискващи повече пространство, е по-лесно да увеличат капацитета, с който са снабдени стандартно вече закупените лаптопи, отколкото да купуват нови. Има две основни причини, които карат потребителите на лаптопи да сменят твърдия диск: нуждаят се от повече пространство или твърдият диск се е повредил. Ако притежавате някой от моделите лаптопи Toshiba Satellite, процесът е следният: 1. Направете backup (резервно копие) на всички данни от настоящия си хард диск, които желаете да запазите и да пренесете на новия хард. Можете да направите това, като дадете десен бутон с мишката и след това изберете “Copy”. Можете да съхраните файловете на DVD/CD-диск, външен USB-хард диск или USB-флаш памет. Поначало дори и по-старите модели лаптопи на Toshiba Satellite имат CD или DVD-драйв. Поставете чрез “Paste” копираните файлове в директорията на избраното устройство. 2. Натиснете бутона “Start”, а после “Shutdown”, за да изключите лаптопа. Затворете капака му и сложете лаптопа с дъното нагоре върху гладка повърхност. Докоснете метална повърхност или външната страна на лаптопа, ако вашият Toshiba Satellite е някой от моделите лаптопи с метален корпус. При всички лаптопи е от изключителна важност да снемете статичното електричество от себе си, за да не повредите електронните компоненти. 3. Извадете захранващия кабел. Противопоказно е да се разглобяват лаптопи с включени периферни устройства, затова ако има такива, трябва да извадите кабелите. Махнете батерията като внимателно я държите за ръба. 4. Махнете винтчето, което държи капака, покриващ отделението на хард диска, използвайте отвертка. При лаптопи Toshiba Satellite това отделение е разположено срещо отделението за батерията. 5. Отстранете капака, закриващ хард диска. Хванете пластинката на твърдия диск и я повдигнете, за да го извадите от отделението му. 6. Сложете новия твърд диск в отделението за харда, така че горният край на твърдия диск да е с лице към свързващия кабел за твърдия диск. Натиснете твърдия диск плавно надолу, докато си застане на мястото. 7. Наместете капака на отделението за твърдия диск и затегнете винтчето. Сложете батерията в отделението, като леко я натиснете. Включете захранващия кабел на лаптопа. 8. Включете лаптопа. В повечето случаи моделите лаптопи Toshiba Satellite са придружени при закупуването със съответния диск с операционната система. Ако вашият случай не е такъв, се налага да се снабдите със съответния диск. Сложете диска в DVD/CD-устройството и следвайте командите на екрана, за да инсталирате операционната система на новия хард диск. За всички лаптопи със сменен твърд диск тази стъпка е задължителна. 9. Вече можете да преместите файловете, които сте съхранили на диск или USB-устройство, на новия хард диск.

 

Резервни части за камиони

 

Борман Комерс – фирма специализирана в продажба на резервни части за товарни автомобили ( камиони ), автобуси ремаркета и полуремаркета с марки Mercedes-Benz и MAN. Доставяме части по окачването, части по двигател, масла, амортисьори, карета, рейки, полуоски, спирачни дискове, накладки, филтри,водни помпи и други. части за камиони,Mercedes-Benz и MAN

Интерсервиз е доставчик на части за камиони и автобуси и ремаркета на Winkler, Bosch, ElringKlinger, Febi, Schmitz Cargobull, BF Germany, Aspöck Systems, ZF, Motor Service Свържете се с Интерсервиз – продажба на резервни части за товарни автомобили, ремаркета и полуремаркета, с офиси в София и Варна.

Борман Комерс с основен предмет на дейност ремонт на агрегати и части за автомобилите на СОМАТ и сервиз за товарни автомобили.

Тази промяна преди 16 година позволи на нашите клиенти да разчитат на експресна доставка на резервни части за товарни автомобили с марки Mercedes-Benz и MAN благодарение на богатата складова наличност, с която разполагаме във всеки един момент. При заявен интерес Борман Комерс доставя директно от производителите и при максимално кратки срокове резервни части и за други марки автомобили.

Ние работим с доказани германски и австрийски доставчици на автомобилни компоненти като: WINKLER, BOSCH, FEBI, SCHMITZ Cargobul, Aspöck Systems и др.

Към момента Борман България разполага с два представителни офиса – в София и Варна, където нашите клиенти получават професионално обслужване и възможност за избор от широка гама резервни части за двигатели, горивни системи, спирачни системи , окачване, скорости, масла и други.

Google Chrome разширения, полезни за преводачи

 

Уеб браузърът Google Chrome притежава куп разширения, полезни за преводачи.

Eто и някои от разширенията, които могат да бъдат доста полезни за всеки преводач:

Уеб браузърът Google Chrome притежава куп разширения, полезни за преводачи. Просто отивате до Уеб магазин на Chrome, намирате тези, които ви харесват, натискате ‘добавяне’ и готово.

За повечето хора това е най-бързия, най-удобен и най-надежден браузър в момента – характеристики, които са от особено значение, ако си изкарвате хляба пред компютъра.

А ето и някои от разширенията, които могат да бъдат доста полезни за всеки преводач:

 1. SplitScreen – това удобно разширение позволява да гледате две уеб страници една до друга в един и същ браузър, което може да е доста полезно при търсене на термини, сравняване на текстове и изобщо търсене в интернет.
 2. StayFocusd – ако и вие като мен автоматично се отправяте към Facebook или Twitter всеки път, като си отворите браузъра, този инструмент ви позволява да ограничите времето, което прекарвате през работния ден в сайтове, които ви губят времето. Например, настройвате си времето за подобни сайтове на 30 мин. След като това определено за деня време изтече, ще получите предупреждение с рязкото „ Не трябва ли да работиш?”, и съответният сайт ще бъде блокиран.
 3. Clearly – това е едно чудесно средство за четене на блогове и статии, тъй като изчиства целия ненужен боклук, присъстващ по сайтовете и извежда статията в една обикновена страница – правейки текста доста по-прегледен и лесен за четене.
 4. Bit.ly – едно наистина лесно средство за съкращаване на URL адреси, находящо се точно до адресната ви лента, което също така ще ви информира когато някой от линковете, които сте споделили, започне да набира популярност.
 5. TooManyTabs – Анкета на ProZ.com показва, че повечето преводачи работят с голям брой отворени прозорци на браузъра си. Аз понякога имам над 30 отворени, когато се опитвам да издиря някой особено коварен термин, като в същото време Gmail и всички останали по-важни за мен страници ме чакат някъде отзад. Това разширение показва всички прозорци съвсем ясно, позволява ви да запазите някои за по-късно и дори да възстановите наскоро затворени прозорци, в случай, че без да искате затворите някой важен такъв.
 6. Boomerang for GMail – Позволява ви да планирате имейли, да си слагате напомнящи бележки за последващ контакт, а освен това и ви подсеща, ако никой не отговори на имейла ви: благодат при изпращане и проследяване на фактури.

От къде да вземем бърз кредит?

Ако имате нужда от краткосрочен бърз кредит, но не искате да се забърквате в досадните бюрократични процедури и документация, най-добрият вариант за вас е бърз кредит от заложна къща. Това са кредити, които можете да получите срещу залог на някои ваши предмети и ценности, които можете да предоставите на заложната къща. Асортиментът, който се приема като обезпечение е огромен, но най-често включва бижута, битова електроника, компютри, джи ес еми и електрически инструменти. Срещу всяка една от изброените стоки вие ще можете да получите така нужния ви бърз кредит, като по този начин задоволите нуждите си от парични средства по най-лесния начин.

Тук може би е важно да се обясни, защо финансовите институции не са за предпочитане като вариант на кредитиране. Най-простото и елементарно обяснение на нещата е времето за отпускане на бързия кредит, документацията и всички бюрократични издевателства над клиентите. За да получите парите, от които имате нужда, ще трябва да изтърпите един доста дълъг период на одобрение, като напълно възможно е да не ви одобрят и така само да сте изгубили времето си, а да не сте получили нужния заем. Всички обаче знаем, че парите са нещо, от което имаме нужда в определен момент и ако не можем да ги осигурим е възможно нещата да се влошат, като се стигне до неприятни последици. Точно по тази причина посещението на заложна къща и вземането на бърз кредит от там е решението на всички ваши проблеми.

Друго важно предимство на заемите от заложните къщи е, че при евентуална невъзможност да покриете дължимата сума, отношенията между вас и къщата не се нарушават. Не губите доверието на служителите и не попадате в капана на юридическите формалности. Срещу вас няма да има образувани дела и няма да ви преследват събирачи на дългове. От друга страна лихвените проценти в заложните къщи често са много по-конкурентни от тези на финансовите институции и банките, което от своя страна е още едно предимство за клиентите. Но е важно да се отбележи, че става въпрос за коректните заложни къщи, а за да сте сигурни, че ще попаднете на такава, можете да направите една бърза проверка в интернет. Законните заложни къщи имат сайтове с богата информация за самите тях, условията за отпускане на бързи кредити и

 

Кой е „Аполон сред кучетата?

Немският дог е най- високото куче в света. Той е и най-популярното куче комиксов герой, кучето, което пази от духове!

Повече за тази величествена порода ще разберем от популярен зоо портал.

Това е животно с величествена осанка. Не напразно е наричан „Аполон сред кучетата”, с пълно право и то съвсем заслужено. Представителите на породата са изключително красиви, силни и атлетични животни.

Външен вид на Немски дог

Космена покривка

Немският дог е късокосмест вид. Космите по тялото са гъст, гладки, къси и лъскави, прилягат плътно по тялото.

Окраска

Напомняме, че това е породата с една от най-много вариации в цвета:

 • Черен- цветът на козина е антрацитно черен
 • Тигров- като основен цвят се възприема светло златистият, с черни напречно разположени ивици.
 • Пясъчен- цветът е от светло жълт до наситен. Не са желателни черна маска и черни нокти
 • Петнист- основният цвят е чисто бял без нюанс, с разпръснати черни петна по цялото тяло.
 • Син- цветът е стоманено син, без никакви примеси на други цветове, допускат се бели петна.

Очи и нос

 • черна окраска- очите са черни
 • тигрова окраска- тъмни очи
 • петниста окраска- очите са тъмни
 • синя окраска- допускат се по-светли очи

Носната гъба на породата винаги е в черен цвят.

Характер и поведение на Немски дог

 

Добродушен гигант- това е Немският дог. Куче с кротък нрав и уравновесен характер. Поради тези особености, често е наричан „най- голямото джобно куче”.

От известен български портал за животни споделят, че поради кроткия му често хората забравят, че това е куче- пазач.

Въпреки големината си, представителите на породата са красиви, движат се грациозно и не са тромави.

Обичат да бъдат център на внимание за своя стопанин.

Отглеждане и дресировка на Немски дог

Ако имате намерение да отглеждате този красавец, добре е да знаете, че ще се чувства добре навсякъде, но е хубаво да предвидите достатъчно пространство- видимо е защо.

Предвидете и голямо легло, защото Догът отдавна е загубил ловният си инстинкт и обожава да се изляга на вашето легло. Той обича да бъде в скута на стопанина си, без да осъзнава големината си, както и да раздава „големи целувки”.

Специалистите от популярния сайт за животни ни напомнят да не забравяме, че след хранене кучето трябва да почине от 40 минути до 1 час, защото има опасност от Дилатация на стомаха.

Храната за нуждите на породата не е по джоба на всеки! Кучетата могат да изядат по няколко килограма храна на ден. Хранят се обилно сутрин и вечер. Поради предразположение на породата към проблеми с наднорменото тегло и костната система, трябва да се хранят диетично от най-рана възраст.

Ветеринарите информират, че е необходим постоянен прием на витамини и хранителни вещества за по- голямо дълголетие. Немският дог не е от най-дълго живеещите кучета.

Дресировка

Поради големината на кучето е добре дресировката да започне от най-ранна възраст. Ако бъде добре обучен от малък, догът може да бъде отлично семейно куче, което се разбира идеално с деца.

Здравословен статус при Немски дог

От страниците на българския зоо портал разбираме, че породата е предразположена към доста заболявания. Най-често срещаните са проблеми с крайниците и сърдечни болести. Но най-сериозният и опасен проблем си остава Диалатацията на стомаха. Това е и най-честата причина за смъртност при тези големи кучета. Както вече споменахме, заболяването се развива, когато кучето тича с пълен стомах. При усилена физическа активност стомахът се обръща и блокира чревния тракт на кучето. При едно закъсняло и ненавременно лечение краят е фатален за животното.

Интересни факти за Немския дог

Макар на някои места по света да го наричат Датчанин, догът не произхожда от Дания. Всъщност, кучето е германски мастиф. Все още не е известно защо наименованието на породата е точно ‘’дог’’.

Грейхаунд + Мастиф = Немски дог

Съществуват данни за кучета с подобие на Немски дог още в древен Рим, Египет и дори Китай.

Интересен е фактът, че през епохата на средновековието хората са преписвали магически сили на породата. Смятали, че Догът има способностите да предпазва от зли духове.

Представител на породата с името Гибсън държи рекорда за най-високото куче в света, височината му достига цели 107см.

 

Почивка в уелнес хотел

 

В България, под уелнес хотел най-често разбираме хотел, който предлага СПА процедури. Масажите, ритуалите, разкрасителните процедури за лице и тяло са част от уелнеса, затова това определение не е грешно.

Като уелнес хотели може да разглеждаме и хотелите, които предлагат балнеология.

Но уелнес хотелите са едно ниво над спа хотелите. Освен процедури за разкрасяване и релкас, в уелнес хотелите се предлагат и програми и режими за здравословно хранене, има специализиран медицински персонал, в редица от случаите в уелнес хотелите се предлагат и медицински процедури.

Доста често уелнес хотели се намират до големи медицински центрове или места с голяма енергия, минерални извори и т.н.

В уеленс хотелите се предлага и алтернативна медицина за лечение на духа и тялото.

Като алтернативни практики, може да се предложат аюрведа масажи, акупунктура, китайска медицина, медитация, йога и др.

Въпреки по високите си цени уелнес хотелите са много предпочитани и популярни.

Уелнес хотели се строят извън градовете, далече от шума и мръсотията, където спокойствието и чистата околна среда са в изобилие.

Така освен традиционни и нетрадиционни методи за релакс и лечение, посетителите може да карат колело, да се разхождат из природата и други дейности извън хотела.

 

Билково лечение на алкохолизъм

Билковото лечение на алкохолизъм е възможно и всеки от нас, който има близък, страдащ от алкохолизъм може да се заинтересува за капките за лечение на това страшно пристрастяване. Само след няколко седмици вие ще видите, че тези капки оказват благотворно влияние на организма на страдащия човек. Това си проличава и се забелязва от обкръжението му. Това е и още един стимул за алкохолика да се постарае и да продължи приема им.

Запомнете – алкохолизмът трябва да се изкорени и това е възможно. Лечение на алкохолизъм има и не бива нито за миг да допускате мисълта ,че с живота, кариерата и мечтите на вашия близък, страдащ от това коварно пристрастяване вече е свършено. Има примери за хиляди хора, които са се опарвали от това заболяване и те ще се увеличават, защото днес има действащи методи на отказване от страстта към алкохола.

Достатъчно е да се вярва силно в ефективността на билковите капки за лечение на алкохолизъм. И да се приложат, разбира се. Те се отличават с това, че са имуностимулатори и действат положително на нервната система. Освен всичко това, капките се приемат лесно и нямат никакви странични ефекти.

Ето защо те са предпочитан начин на отказване от алкохола. Опитайте ги.

 

Гастритът – типове и симптоми

 

Гастритът е патологично състояние на лигавицата на стомаха.Голям брой мъже и жени, които усещат тежест в стомаха, не са болни от гастрит. Голяма част от заболелите не проявяват типичните за заболяването симптоми. Гастритът е възможно да бъде хроничен и остър.

Хроничен гастрит – хронично възпаление на стомашната лигавица с редуване на изостряне и подобряване. Може да се появи вследствие на развитие на острия гастрит. Възможно е да бъде породено от много източници: различни храни, също като при острия гастрит, но при по-продължително приемане; съпътствуващи хронични и инфекциозни заболявания. Разделя се на няколко типа: гигантски, повърхностен, ерозивен, атрофичен.

При атрофичният гастрит страдащите се оплакват от намаляване или липса на апетит, засилено слюноотделяне, неприятен вкус в устата, тежест и болки в горната част на корема при нахранване. Езикът получава червен цвят и се изглажда. Болните отслабват.

Гигантският гастрит се среща рядко, като в по-голямата част от случаите се наблюдава при мъже. Страдащите се оплакват от болки в горната част на корема, в някои случаи повръщат стомашно съдържимо с кръв, или се установява наличие на кръв и в изпражненията, намален апетит, губят от теглото си и се появява анемия.

При ерозивният гастрит при страдащите се наблюдават следните признаци: болка в горната част на корема, подобна на тази при язва. В някои случай има видими кръвоизливи.

Повърхностният гастрит е типичен за хора които са под петдесет годишни. Болните имат индикации като често оригване, парене, тежест и подуване в горната част на корема. В много случаи усещат болки на гладно и след нахранване.

Остър гастрит – остро възпаление на лигавицата на стомаха, което може да бъде причинено от голям брой причинители: консумация на хладни или горещи напитки, силно подправени храни, преяждане, алкохолни напитки, хронична употреба на някои лекарствени вещества и др.

Част от белезите на острият гастрит биват: обложен език, сивкаво-белезникав на цвят; неразположение в стомаха; тежест в горната част на корема; сухота в устата или обилно отделяне на слюнка.

 

Топ игри – предпочитан начин за забавление

Топ игри са чудесен начин за разспускане в свободното време, все повече играчи предпочитат да се забавляват в нета с чудни и интересни топ игри в место да се чудят какво да правят. Играенето на топ игри има свойте предимства.

Много пъти хората нямащи време за губене разчитат н а другите играчи, за да разберат кои игри си заслужават да се играят и направо се насочват нъм най-играните игри, а именно топ игри.

Топ игри са игрите предпочитани за игра от най-много играчи и са с най-гояма посещаемост.

Представете си най-играните 10 игри в един сайт, а сега си представете цял сайт само с такива игри и последно си представете неговите топ игри (топ игри от топ игри).

Друг тип игри предпочитани за игра са детските игри, често и много възрасни играчи се забавляват с такива игри, защото те са минимални сцени на насилие и не напрягат, а точно обратното, разспоскат и са подходящо хоби за премахване на стрес и напрежение. Много деца обичат да играят игри, но детски игри са категория игри с подбрани именно за тях игри.

Друг жанр игри, предпочитани за игра от малки и големи са коледни игри, те са и добър начин да се снабдите с коледно настроение при нуйда от това. В много от коледни игри може да сте дори самият „Дядо Коледа“, който прави най-различни маневри, за да са доволни и щастливи всички играчи на коледни игри.

Google Analytics Алтернативи

 

През последната година се случиха много промени с Google и не всички се оказаха благоприятни за уеб мастърите. Един от най-големите страхове на всеки собственик на уеб сайт е да се събуди и намери или по-точно не намери своя уеб сайт в резултатите от търсене. Google стана много стриктен към качеството на съдържанието, но в същото време се постара и да използва собствените си инструменти за да атакува всеки уеб мастър, които използва някакви съмнителни методи за класиране в търсачката. Google Panda е разработен да проследява всички уеб сайтове на един уеб мастър като използва уникалния идентификационен номер, които е заложен в кода на Analytics, както и други подобни, като този на Adsense. В резултат на това, рискът да получите наказание на всичките си уеб сайтове е твърде голям. Вече много уеб мастъри пропищяха от този ефект. Подла и гадна постъпка от страна на най-голямата търсачка, но това си е мое лично мнение.

Какви са алтернативите?

За щастие съществуват много добри броячи, които могат да ви свършат същата работа като Google Analytics и без риск за уединение.

Statcounter – Много добър брояч, които предлага почти всички функции на Google Analytics, че и повече. Единствения проблем е, че безплатната версия не пази информация за вашите посетители дълго време. В зависимост от това, колко проекта имате. Логовете ще се пазят за 2-3 месеца назад.

GetClicky – Също много добър брояч, но за съжаление не предлага следене на повече от един проект за безплатните си акаунти. Въпреки това не е проблем да си направите повече регистрации.

Tyxo.bg – Родния брояч. След обновяването към по-нова версия изглежда, че Тиксото работи без проблеми. Отново няма опция за следене на повече от един уеб сайт.

Piwik – Безплатна алтернатива, която предлага много функции и добавки. Напълно безплатна и поддържа повече от един проект. Може да инсталирате допълнителни добавки и има доста приятен и удобен за управление интерфейс. Единствения проблем е, че трябва да го инсталирате на ваш уеб хостинг.

Това са едни от най-използваните алтернативи, но не и единствените. Има и други, които могат да ви свършат работа, но повечето от тях са платени. Аз лично ви препоръчвам Statcounter, прави отделно ID за всеки уеб сайт и по този начин не рискувате Google да ви проследи всичките уеб сайтове, също поддържа и неограничен брой проекти в един акаунт.

 

Как бързо и лесно да изберем бижута

Една от основните трудности пред дамите днес е избора на бижута. Това преди всичко е предизвикано от голямото разнообразие от бижута на пазара. В момента можем да намерим бижута буквално на всякъде. В мола, по различни магазини и накрая в Интернет. Онлайн магазините за бижута се превръщат във все по-голям участник на пазара за бижута. Разнообразието на онлайн магазини също е огромно. Един от най-добрите магазини за бижута е бижутерия Бижузоун.

Друг проблем при избора на бижута е разнообразието от модели. понякога е наистина изключително трудно да изберем модел, който да отговаря на нашите изисквания за стил, елегантност и разбира се – цена. В момента на пазара се предлагат разнообразни бижута, изработени от разнообразни материали като кожа, метал, силикон, мъниста и други. Предвид повода на който желаете да носите бижутата си, вие можете да изберете различните материали.

Друг голям проблем е съчетаването на вашите бижута с вашето облекло. В зависимост от стила ви на обличане вие трябва да изберете подходящите за вас бижута. Понякога е за предпочитане да съчетаете чисто цветово облеклото си с цвета на бижутата.Изключително важно е да не стойте прекалено „накичено“ с много различни бижута. Не е особено подходящо да носим няколко гривни или няколко колиета, колкото и добре да стоят те според нас.

Това бяха нашите съвети за покупката на бижута. Надяваме се да сме ви били полезни и да сме ви помогнали в избора на бижута за в бъдеще.

 

Часовниците Diesel подчертават индивидуалността на своя собственик

 

Италианската компания Diesel е създадена през 1978 година от Ренцо Росо. Той все още е един от акционерите на компанията, която произвежда дрехи, аксесоари и оригинални ръчни часовници. Часовниците с тази марка са световно известни, защото имат уникален стил. Те са аналогови или електронни и се отличават с атрактивен дизайн. Размерите им са големи, а формите – асиметрични. Разполагат с интересни детайли, които ги правят нещо повече от уреди за измерване на времето. Сред моделите има оборудвани с аларма, LCD дисплеи, двойно време, календари и хронометри.

Часовниците на Diesel имат висококачествени и прецизни кварцови механизми. Корпусите им са изработени от неръждаема стомана, каишките им са стоманени, кожени или силиконови. Часовниците са с минерални стъкла и са водоустойчиви. Те се предлагат в различни цветове, за да може всеки клиент да си избере предпочитаният от него цветови вариант. Предназначени са за хора, които се стремят да са в крак с модата и винаги са в търсене на нещо ново. Компанията произвежда следните модели: “Analog” – мъжки и дамски аналогови часовници с класически дизайн; “Digital” – дигитални часовници; “Chrono” – многофункционални модели тип хронограф. Фирмата предлага на клиентите изключително здрави часовници и същевременно богат избор от варианти за техния дизайн.

Моделите варират от такива с по-ретро и класически стил до такива с по-атрактивна визия. Часовниците са подходящи за всеки, който иска да изрази своята индивидуалност. Те се отличават с по-големите си размери. Какъвто и да е изборът на отделния клиент, то той няма да остане незабелязан с такъв аксесоар. Италианците са прочути със своя усет към дизайна. Това се отнася и за часовниците с марка Diesel.

 

Какво е уелнес център?

 

Уелнес е интерактивен процес на осъзнаване и практикуване на здравословен избор, за да се създаде по-успешен и по-балансиран начин на живот. Затова във всеки уелнес център, се предлагат образование и ресурси в шест измерения на уелнес:

1) Физическо

2) Интелектуално

3) Емоционално

4) Социално

5) Финансово

6) на околната среда

Защото за да постигнем благополучие, не е достатъчно само да сме здрави.

Шест Измерения на Wellness:

Социално: социалното измерение насърчава допринасянето за общото благосъстояние на общността. То подчертава, съвместното съществуване на вас, обществото и околната среда, заедно с преследването на хармония в живота ви.

Професионално: трудовият уелнес включва придобиване на лично удовлетворение и обогатяване в живота, чрез подходяща работа. Вашият избор на професия, удовлетвореност от работата, амбициите за кариера и личното представяне са важни компоненти на професионалния уелнес.

Духовно: духовният уелнес включва изследване на смисъла на живота. Духовното измерение има за цел развитието на дълбока признателност към целия живот.

Физическо: Сърдечно-съдовата сила и издръжливост, мускулната сила и издръжливост, както и гъвкавостта са част от физическата красота. Във физическото измерение се насърчават дейности, водещи до високи нива на уелнес, включително хранителна знания, упражнения, правилно използване на медицинск услуги, ограничаване и спиране на вредни дейности, включително консумацията на наркотици и прекомерна употреба на алкохол, тютюнопушене.

Интелектуално: творчеството и стимулирането на умствената дейност са в основата на интелектуалният уелнес.

Емоционално: емоционалните уелнес центрове помагат за овладяване на вашите емоции и чувства. Ефективно справяне със стреса. Хората, които се чувстват добре емоционално поддържат здрави и удовлетворяващи взаимоотношения с другите.

 

Секси бельо или как да изберете главното оръжие на съблазняването?

 

Със сигурност на всички е известен фактът, че напълно голото женско тяло възбужда един мъж, много по-малко от най-ефирните прозрачни дантели обвиващи вкусното изкушение. Умело избрано бельото може да превърне една обикновена смирена жена в супер секси съблазнителка. Деликатното дантелено секси бельо се смята за главното оръжие на жената и е в състояние да подчини всеки мъж още щом го зърне. А облечена черна или червена дантелена блуза от една дама, може просто да го накара да фантазира, принуждавайки го в съзнанието му да възникнат представи с пикантни елементи за женската красота и за скритите детайли под дрехите.

Всяка една от представителките на нежния пол трябва да имат в запас няколко комплекта бельо „за специални поводи.“ Дали една жена е омъжена или не, дали ще има партньор или тя търси – винаги може да дойде време, когато бельото да влезе в употреба.

Когато решим да направим избор на бельо просто ще се удивим от разнообразието на пазара. Разнообразието не е само с различните цветове, модели, текстури и с качество. За да изберете комплект от секси бельо с добро качество, може да използвате следните насоки:

 • Само от естествен материал

Не забравяйте, че бельо е в контакт с най-чувствителните и деликатни части на вашето тяло. Поради това е неприемливо, материалът от което е произведено да причинява дискомфорт и раздразнение на кожата и интимните места. Тъканта трябва да бъде приятна и мека на допир. При избор на бельо, предпочитайте само естествени материали – те са напълно пригодени да дишат, което позволява на кожата също да диша. Тъкани, като естествена коприна, органза, памук са перфектният избор за секси бельо.

 • Наличие на дантела, красива бродерия

Секси бельо, но разбира се, бъдете умни. За разлика от ежедневните скучни комплекти, дамското бельо трябва да бъде украсено с всички видове дантели, сатен, с избродирани орнаменти с конци, избродирани фигури с мъниста, пайети и др. Облечени в луксозно бельо, жената ще изглежда ослепително, като истинска кралица

 • Правилният цвят

Бельото, което е проектирано да съблазни един мъж просто не може да бъде в „грешния“ цвят. Не избирайте цветове, като кафяво, сиво или подобни безлични цветове. Повече от веднъж е доказано, че най-вълнуващите цветова за мъжете са: червено, черно и бяло. Това е класическото трио от цветове, както и дрехите трябва да отговарят на един от тези цветове, тогава вие няма да съжалявате за вашият избор. Естествено вие можете да експериментирате с цветовете, но го оставете не за първият път, а за следващ. Накратко, трябва да се отбележи, че цветът на бельото трябва да бъде в хармония със стила на външния вид.

 

Знаете ли, че…? Любопитни факти от света!

 

В летните горещини ви предлагаме минутка свежест и забавление с някои интересни факти от световната история и култура.

Да, ясно е, че на всички ни се иска сега да сме на плажа, вместо в офиса, но уикендът е още далеч, а и (въпреки, че желание не ни липсва), нямаме възможност да ви освежим с нещо доста по-подходящо за жегите – като например леденостуден коктейл, затова ви предлагаме поне виртуално разтоварване от служебните задачи с този кратък сбор любопитни факти.

– Индианският език Навахо е бил използван от САЩ като таен код за комуникация през Втората световна война.

– През 1647 г. английският парламент забранява Коледа.

– Най-често срещаното презиме в света е Ли – с около 87 милиона души притежатели.

– Думата “такси” се изписва по един и същ начин на английски, немски, френски, шведски и португалски.

– Исландия е най-старата функционираща демокрация.

– Западноафриканското племе Матами играят малко по-различен футбол – разликата със стандартния е, че се използва…човешки череп вместо топка.

– Местните американски индианци наричали децата си на първото нещо, което видят, след като излязат от колибите си веднага след раждането. Оттам и всички онези странни имена, за които сме чували – като Седящия бик, Течаща вода и др.

– В Тайланд, меденият месец продължава три месеца и разноските се покриват изцяло от булката.

– В Тибет, да се изплезите на гостите си се смята за признак на учтивост.

– В западен Китай, Тибет и Монголия слагат сол в чая си.

– Капацитетът на човешкия мозък за съхраняване на информация е…500 пъти колкото пълен комплект на Енциклопедия “Британика”.

– В щата Северна Каролина е незаконно да се орат ниви със слон.

– Дуелирането в Парагвай е напълно законно при условие, че и двамата участници са регистрирани донори на кръв.

 

Самолетни билети до Рим и Берлин

 

Ако още не сте ходили до Италия, то сте едни от малкото, които са пропуснали тази възможност.

Каква възможност?

Откакто WizzAir има полети от България, можете да си купите самолетни билети до Рим на много ниска цена. Особено, ако не държите да го посетите през лятото. Късна есен, ранна пролет, както и през януари и февруари месец цените на самолетните билети падат драстично. Възползвайте се. Планирайте една страхотна, романтична почивка с минимум разходи. И не забравяйте, че е глупаво да отидете до Рим и да не видите папата.

Току-що сте проверили какви евтини самолетни билети се предлагат и не сте убедени, че можете да си ги позволите? Тогава проверявайте офертите периодично и следете за промоции и намаления.

Ако вече сте запалени по идеята – разходка до Италия – и не искате да чакате следващата промоция, потърсете в нета други предложения за самолетни билети до Рим. По тази дестинация се пътува много, така че със сигурност ще намерите оферта, която да ви устройва. Не намирате? Помислете си дали да не се обърнете за помощ към туристическа агенция. За целта не е задължително да се записвате за екскурзия. Може просто да поверите на агенция задачата да ви намери самолетни билети на подходяща цена.

Вече сте били в Италия и предпочитате да се разходите из Германия. Когато започнете да търсите евтини самолетни билети до Берлин, ще видите, че нещата са малко по-сложни. Има достатъчно нискобюджетни и нормални авиокомпании, които летят до там, но самолетните билети са малко по-скъпи. Промоциите са по-рядко и е добре да се абонирате за бюлетините на поне няколко компании, за да сте сигурни, че ще разберете за тях навреме.

Ако ви попадне страхотна оферта, не обезумявайте от радост. Преди да купите своите евтини самолетни билети до Берлин, проверете на кое летище ще кацнете – имате три възможности: Berlin Tegel, Schoenefeld и Brandenburg International BBI. Те са на различно разстояние от града и в зависимост от това с колко багаж сте можете да ползвате такси или градски транспорт. Проверете предварително какви ще бъдат разходите ви по придвижването до Берлин и след това купете изгодните самолетни билети.

Съобразявайте и планирайте и най-малките подробности от пътуването си. Така наистина ще получите оптималния вариант между цена и качества. Успех!

 

Дългата коса винаги на мода

 

Дългата коса винаги е на мода. Тя е символ на женственост и едно от нещата, които правят голямо впечатление при вида на една жена. За съжаление, колкото и да е хубаво не всяка от нас може сама да отгледа здрава , дълга и лъскава коса. Бюти индустрията намери решение за този проблем още преди 20 години, когато за първи път започна да се вгражда коса, първоначално изкуствена, а по късно и естествена. Днес има различни решение и много варианти за това да удължим косата си. Вече в почти всеки салон се предлага удължаване с естествена коса, а изборът от треси и кичури е голям. Тенденция за сезон есен-зима 2012 е дългата права коса. Удължаването на коса е хит сред световните модни тенденции и тази година брандове от световна класа като Gucci, Chanel, Prada представиха в своите ревюта точно тази визия. Права и с дължина под плешките косата се носи пусната или на на опашка прибрана и перфектно пригладена. Цветовете на косите са естествени, с топли тонове. Русите коси са в по-натурални цветове, като се забелязва отлив от пепелявия оттенък, който е заместен от топло златисто. Визията се допълва от дръзки устни в червено и вишнево, комбинирани с нюд грим в ежедневието. Ето и няколко трика, който ще ви помогнат да бъдете в крак с модата през новия сезон.

– Боядисайте косата си в топъл нюанс. Ако не желаете да рискувате с боя може да пробвате оцветяващ балсам в топлата гама.

– Ако косата ви не е дълга, удължете я. Когато избирате коса винаги взимайте малко по-дълга от това, което искате. С времето косата има нужда от подрязване на връхчетата и за година ще трябва да я скъсите с около 7-8 см.

– Купете подхранваща козметика за вашата и удължената коса.

– Този сезон модерна е правата коса, гладка като коприна. Когато избирате преса за коса винаги избирайте такава с керамично покритие. Преди преса винаги използвайте термозащитен продукт-спрей или крем, който да предпази косата ви от изгаряне и увреждане

Купете си ярко червено червило или гланц.

 

XXL-дамската чанта отново е хитът на сезона!

 

Наистина, не е възможно да говорим за дамска мода, без веднага да направим асоциацията с XXL-дамската чанта. Модните гурута я обожават. Педантичните и подредени представителки на нежния пол се гордеят, че я имат. А всички останали я носят, просто защото вярват, че, както беше казал някой: „Има ред и в женското безредие“.

Необходимо е да кажем, че голямата дамска чанта е особено комфортна. Платнена – в нео-хипи стил, кожена – за бизнес-вид или от велур, тя е в състояние да отговори дори на най-претенциозния дамски вкус, а в ежедневието подслонява какви ли не вещи: ключове, бележници, мобилни телефони, таблети, гримове, чадър, портфейл… Това я прави толкова предпочитана и за пореден път присъстваща в зимните колекции на водещите дизайнери.

Как да я носим?

Трябва да се спомене, че XXL-дамската чанта не е подходяща за всякакви поводи. Перфектна е за представителки на ърбан-културата, за работещи жени, по време на пътуване. Позволява да съберете на едно място всичко необходимо, като същевременно запазите стила и класата си. Приятно, нали?

За сметка на това, би било добре да избягвате да носите такъв тип чанта на вечерни или по-официални събирания. Casual е и поради размера си не е достатъчно шик.А вие все пак сте готови да се лишите от част от комфорта си, за да изглеждате класно и достатъчно представително с оглед на събитието, нали? При такива поводи ние ви съветваме по-скоро да изберете сребриста или златиста чанта тип портмоне или стилна черна чантичка на семпли карета.

 

Тенденции в дамската бизнес мода

 

За съжаление при всяко момиче малко след учиническите години настъпва момент, когато задължително трябва да подмени стария си гардероб за нещо по-модерно. Може би си спомняте как в ученическите си години шкафа Ви стоеше пълен с тонове къси панталони, елеци и други подобни шарени парцалки. Но след известно време започвате да работите и става доста несъобразително да се появите с тези тийнейджърски дрехи пред колегите. Повечето дами ще трябва да сменят парцалките си с нещо по професионално. Изключение правят единствено тези , които планират да бъдат рок звезди или модни дизайнери. Познахте, това е малка бройка, така че не се срамувайте да прочетете следващите редове – те се отнасят до Вас.

Тук и сега идва ред да ви дадем няколко съвета, и да Ви кажем как може да се превърнете за 1 ден в бизнес дама, и как да бъдете най-красивата в целия офис.

Пробата и грешката са учителя на повечето жени в това начинание, но не и Вашия, защото имате късмета да черпите съвети от професионалисти в областта на модата.

Всички знаете че в офиса се ходи с костюми, да но това не е достатъчно знание за да станете изискана бизнес дама. Все пак е нещо. Официалните и красиви дамски дрехи Повдигат егото Ви. А по този начин Вие сте уверени и не Ви представлява никакъв проблем да постигнете целите си.

„Офис“ униформата трябва да е от четири основни елемента и четири цвята.

По-конкретно:

В обратен ред

– Обувки с висок ток. Не прекалявайте с височината на платформата.

– Елегантна пола. Задължително на дължина е хубаво да е 15см под колената.

– Дамска риза. Деколтето не трябва да е доста изрязано , но достатъчно, за да си личи че тя е дамска.

– Финни аксесоари и сако. Връхното сако със сигурност може да се пропуска в топлите дни на годината. Като казвам ненатрапчиви за аксесоарите имам впредвид наистина изискани.

Достатъчно казахме за частите. Сигурно искате да знаете, какви трябва да бъдат цветовете – бройката е същата – четири: сиво, бяло, черно и в умерени количества зелено. Зеленото може да използвате единствено за елегантни аксесоари и обувки.

„Офис“ дрехите са иеалната инвестиция във Вашето бъдеще. Ако все още ги нямате – не чакайте.

 

Търсите детска градина в София? Заповядайте в частна детска градина.

В живота на всеки един от нас настъпва момент, в който се задомява и има деца, а не след дълго идва и този момент, в който ще трябва да намерите най-доброто решение за възпитаването и обучението на детето си, а това определено не е лесна задача. Това е факт, в който ще се убедите сами, когато дойде моментът да се върнете отново на работа и да търсите най-добрата частна детска градина в София за отрочето си.

Знайте, че трябва много внимателно да избирате в коя детска градина давате детето си, защото не всички са на еднакво ниво. За целта ще Ви посъветваме първо да проверите документално в сайта на министерството, за да бъдете по-спокойни, но ви препоръчваме да не обърнете внимание на факта, че държавните детски заведения, обикновено не са толкова добри, колкото частните. Препоръчваме Ви да прегледате най-вече частните детски заведения и най-вече да проверите по какви програми работят, какви специалисти работят в тях и ред други неща. Хубаво е да се обадите и в самата градина, която Ви допада, за да разберете повече за обстановката и условията, които Ви предлага.

Това е много важна стъпка, защото именно там детето Ви ще сформира своята индивидуалност, характер, основни умения, ще опознае реалните отношения и виждания за света. Именно в тези години детето Ви ще се развива най-бързо и ще опознава най-много света. Не правете компромиси с нищо, което не Ви харесва. Вярно е, че частните детски градини са по-скъпи от държавните, но пък и качеството им е много по-високо.

Пример за детска градина, която е на особена висота е частна детска градина. Това е детска градина, в която работят само отбрани и многократно проверени педагози, които са наясно с всяка една от доказалите се европейски практики за развитието на подрастващите. Уникалното на тази детска градина е, че децата Ви наистина ще останат очаровани от отношението, ще се развиват и обучават на високо ниво, ще получат това, от което наистина имат нужда и сами ще се уверите в това още през първия месец от престоя на детето ви там.

Освен всичко останало, градината има много красива, безопасна и модерна база, тя е една от малкото англоезични частни детски градини в столицата. Градината приема дечица на възраст от две и половина до седем години, сформирани в различни групи, с различни занимания и интереси.

 

Местен език ще продължи да живее на филм след последните двама, които го говорят

 

Мексикански документален филм ще увековечи местния език аяпанеко, който е на път да изчезне заедно с последните двама души, които го говорят.

“Знаем, че това е най-бързо изчезващият език в Мексико и въобще в света. Говори се от най-малко хора – само двама, които освен това са и възрастни. Когато те си отидат, езикът на практика ще спре да съществува,” казва режисьорът на филма Денис Кинтеро.

Аапянеко оглавява списъка от около 400 езика в цял свят, които са в така наречената „фаза на бързо изчезване,” според статистиката на ООН.

Филмовият проект, озаглавен “Lengua Muerta” (Мъртъв език), цели да документира това, което вероятно са последните следи от един от 364-те местни езика на ръба на оцеляването в Мексико.

“Много трудно е да бъде спасен един език. Нашият проект по-скоро включва създаване на аудиовизуален архив, вид памет, за да могат следващите поколения да имат достъп до информацията за езика,” добавя Лора Берон, продуцент на документалния филм.

Освен създаването на лингвистичен архив, екипът на проекта иска да повиши осведомеността в обществото по този проблем, показвайки филма в индиански общности и други изолирани селски райони, където местната култура не се опазва и е подценявана в резултат на дискриминация между собствените й народи. “Хората не искат да учат езика на предците си от страх да не бъдат дискриминирани децата им, които не разбират добре испански и си остават между тези две култури,” казва Берон.

Исидро Велазкез, 70 г., и Мануел Сеговия, 77 г., са последните двама души, пазещи езика аяпанеко жив.

“Когато се говори на аяпанеко, много хора се подиграват и дори казват, че само индианците го говорят, а тук по нашите места думата индианец е обидна за някои хора и звучи унизително за тях,” споделя 30-годишният син на Сеговия.

Синът на Сеговия, също наречен Мануел, е последната надежда за езика аяпанеко. Преди пет години той започва да отделя по няколко часа на ден, за да изучава езика, с цел един ден да започне да го преподава и така да го запази жив.

Младият Сеговия споделя с гордост, че баща му е посветил десетилетия от живота си да учи хората в общността им на аяпанеко – задача, която винаги изпълнявал с ентусиазъм, въпреки оскъдния интерес от страна на съседите му.

 

Не изхвърляйте своите учебници

Няма да е лошо този призив да бъде окачен на табелите по улиците. Защото действително има такива, които с лека ръка се лишават с купените преди време от самите тях учебници. И ако някои хора ги продават срещу известна сума пари, което също е трудно за възприемане, то тези, които ги хвърлят в боклукчийския контейнер едва ли имат основателен мотив да го правят.

На мен не ми се е случвало, но мой познат веднъж ми каза, че докато се разхождал, видял оставени на земята до една кофа за боклук около десетина книги или учебници, не помня точно, които той взел за себе си. И според него поне половината от изхвърленото наистина си струвало да се прочете. Това още веднъж недвусмислено подсказва, че каквото и да се говори, винаги може да се намери полза от книгите и учебниците.

Който има свободно време, непременно търси различни начини ползотворно да го запълни. И докато едни предпочитат да спортуват, да ходят на разходка или на кино, то със сигурност има и такива, макар и по – малко в сравнение с останалите, които предпочитат да четат. Такива хора често пъти харчат най – много пари за учебници и книги.

Днес поне в почти всички книжарници има богат избор от най – различни четива. Повечето книжарници са разделени на сектори и всеки може да потърси такава литература, каквато предпочита да чете. Дори нещо повече – сега е достатъчно просто да попитате продавача има ли я тази или онази книга, а той от своя страна просто трябва да натисне няколко копчета на монитора пред себе си.

Така че не прекарвайте много от свободното си време в безцелно сърфиране из мрежата, а по – добре проверете онлайн книжарниците, където освен че също има много книги на разположение, те се доставят лично на посочения от вас адрес. Ето как компютъра може да ви помогне в това да започнете да четете по – често!

Не изхвърляйте своите учебници, даже и да сте ги прочели многократно. По – добре ги подарете на някого, защото и той ще има полза, след като ги прочете. И не мислете, че четенето е загуба на време, защото какво тогава да кажем за всички други неща, които човек обикновено прави през свободното си време? Дори практикуването на спорт не може да се мери по полезност с четенето, но това е въпрос на личен избор.

Купувайте си книги и учебници и ще видите,че ще научите много нови и интересни неща. Общата култура е нещо, с което трябва да се гордеете.

 

По-умни ли са двуезичните хора?

 

Във все по-глобализиращ се свят като днешния, владеенето на два езика вместо само един, си има своите очевидни практически предимства.

Но в последните години учените откриват доказателства, че ползите от двуезичността са всъщност много по-значителни от това да можем да общуваме с широк кръг от хора.

Излиза, че говоренето на два езика ни прави по-умни.

Двуезичността оказва дълбок положителен ефект върху мозъка ни, подобрявайки и когнитивни умения, несвързани с езика и дори предпазвайки ни от деменция в старческа възраст.

Това виждане за двуезичността драстично се различава от разбиранията за нея през по-голямата част на 20-ти век. Изследователи, учители и политици дълго време смятаха, че вторият език представлява пречка (в когнитивно отношение), затрудняваща академичното и интелектуално развитие на детето. Основание да мислят така им давали многото съществуващи доказателства, които показват, че в един двуезичен мозък и двете езикови системи работят непрекъснато дори когато човек използва само единия език, като по този начин се създават ситуации, в които едната система пречи на другата.

Но изследователите откриват, че този непрестанен сблъсък всъщност се явява по-скоро предимство, отколкото недостатък: карайки мозъка да разрешава този вътрешен конфликт, той дава възможност на ума непрекъснато да „тренира” и подсилва когнитивните си мускули.

Двуезичните хора, например, изглежда са по-способни да разрешават определен тип умствени задачи от едноезичните. В изследване на канадски учени от 2004 г., едноезични и двуезични деца в предучилищна възраст са помолени да разпределят сини кръгове и червени квадрати, представени на компютърен екран, в два коша на екрана – единият маркиран със син квадрат, а другия с червен кръг.

В първата задача, децата трябвало да сортират картинките по цвят, поставяйки сините кръгове в коша, означен със синьо квадратче, а червените съответно в коша с червеното кръгче. И двете групи се справили с еднаква лекота с това.

След това децата били помолени да сортират картинките по форма, което се оказало по-голямо предизвикателство, тъй като изисквало поставянето на картинки с един цвят в кош с противоречащия цвят. Двуезичните деца се справили по-бързо с тази задача.

Доказателства от няколко подобни проучвания дават основание да се смята, че двуезичността подобрява така наречената „изпълнителна” функция на мозъка – командната система, която направлява процесите, ангажиращи вниманието – или тези, които използваме при планиране, разрешаване на проблеми и много други задачи, представляващи предизвикателство за ума. Тези процеси включват по-добра способност за концентрация, запаметяване на информация и повишена способност за наблюдение на заобикалящата ни среда – всички от които произтичащи от способността на двуезичните хора бързо да превключват от единия език на другия и силната умствена концентрация, която се изисква за подобна задача.

Ефектите от двуезичността се простират и в по-напреднала възраст. Отдавна е известно, че владеенето на един или повече чужди езици намалява риска от развитието на старчески деменции. Редица изследвания през последните години са показали, че владеещите чужди езици по-рядко се разболяват от болестта на Алцхаймер, а в случаите на разболяване, първите симптоми на заболяването могат да се проявят едва няколко години по-късно, тъй като мозъкът се бори по-добре и забавя развитието на болестта значително.

 

Какви са възможностите да намерите евтин хотел в централна София?

 

Знаем, че по принцип хотелите в централна София са скъпи.

Естествено, може да си намерим някоя евтина нощувка в хостел или в апртамент хотелски тип, но почти навсякъде те са в някоя кооперация или жилищен блок. Почти винаги се използват общи бани, а и често някои от стаите се делят с други непознати хора. Вярно е, че така може да се осъществят непредвидени социални контакти, но ако това не е вашата цел и желание, то вече имате алтернатива.

За да си спестите търсенето из нета и форумите на евтини нощувки (в самостоятелна стая с индивидуална баня), то е добре да знаете, че в централна София вече има нискотарифен хотел от британската верига. Тя е братовчед на популярната у нас авиокомпания easyJet. Двата бранда са част от голямото семейство на easyGroup Loldings Ltd. (с 22 нискотарифни компании.

Подходящ за краткосрочни и практични нощувки в София, е евтиният нискобюджетен хотел easyHotel Sofia – Low Cost . Той предлага самостоятелни двойни стаи с бани, TV, климатизация, безплатен паркинг, охрана, видеонаблюдение, лятна градина и т.н. Някои от услугите са по желание, срещу символично заплащане, като Wi-Fi интернет, подземен гараж, съхранение на багаж…

Предимство е и, че се намира на 2-3 мин от спирка на метро, трамваи… До топ центъра на София се стига за 10-12 мин. Ако пък сте тръгнали на шопинг тур, то на 5 мин. от хотела е Mall of Sofia – с магазини, ресторанти, кина и т.н.

В easyHotel Sofia ще може да ползвате факс, копир и скенер на Рецепцията, така че той е подходящ освен за туристи, така също и за бизнес пътувания.

 

Банско и туризма

 

Банско е вълнуващ и древен град, който е изграден през девети век, разположен е в основата на Пирин планина, на 160 км южно от столичния град. Той се намира на едно от най-чудните природни места в България, понеже е обграден от три планини – Пирин, Рила и Родопи, и е приютил в себе си 12 000 жители. Този град е еднакво примамлив и през четирите годишни времена, защото създава една безспорно много уникална комбинация от естествена природна очарователност, съчетана с неповторимата обстановка на един древен наш град.

Неговите неподправени калдъръмени улици и възвишенията на планината, които заграждат града, му вдъхват уникално чувство на спокойствие. Ще откриете не малко места за развлечeние и хотели в Банско.

Национален парк Пирин, включва в себе си 10 000 декара терен, в които се включва всичко що започва от Северен Пирин, минава се през прохода Предела, и се свърши на юг до района на Попови ливади. Ако искате да направите разходка или поход в тази местност, то ще попаднете на едни от-най големите планински върхове и повече от 180 езера, които са местообитание на над половината животни и растения у нас.

Величествените склонове на хълмовете и необозримата площ са с прекрасно разположение, което дава възможност за практикуване освен на планински туризъм, така и на много зимни спортове, като да кажем зимните ски. От друга страна пък страната ни винаги е била разположена на кръстопътя между много цивилизации, нации и вероизповедания. Банско несъмнено създава усещането за това голямо историческо наследство и притегля многобройни гости с над 120 културни паметници, къщи-музеи, а също така и специализираното школо по зография. В самата област има построени множество манастири и археологически места, които си заслужава да посетите.

Запазени са развалини на древни укрепления в Старото градище, наречено още Ситанкале, представляващо местност, простираща се на приблизително 4 километра югозападно от Банско, а освен това и в местността Юлен, намираща се по течението на река Демяница. В близост до Старото градище са разкрити тракийски гробници. В античната местност Доброкьовица, западно от Банско, археологическите работници са открили място за погребения, датиращо от втори век преди Христа. Югоизточно от Банско, са разкопките от късносредновековните еднокорабни църкви – „Свети Георги“ и „Св. Илия“.

Освен всичко това, Банско предлага и съвременни варианти на забавление – има страхотно голямо предлагане на хотели, ресторанти, кафенета, пивници и питейни заведения в битов стил, в които менюто е основно българска кухня. Банско нощем също не е за пренебрегване, по текущи данни работят 45 нощни заведения и 3 нощни клуба. Със своите природни, археологически и културни ценности, Банско се оформя като чудесно място за гостуване, ваканция и развлечение. В случай, че желаете да намерите нещо изгодно разгледайте в Интернет оферти за почивка в Банско.

 

На море в гърция

 

Миналата година ходихме на два пъти на море в Гърция. Нямам търпение да започне сезона и тази година смятам пак да ходим там. Хич не ме интересува кой какво ще ми разправя, че на море в Гърция било скъпо, че плажовете не били с пясък и не знам какво си.

То на Златни пясъци или на Ривиерата да не би да е по-евтино?

Аз преди не бях много навит, защото имах приятели, които живееха на морето и летувахме при тях, един вид чувствах си се като в къщи. Не ми беше правило впечатление нито колко е скъпо, нито какво е обслужването по заведенията. Обаче като отидох за пръв път на хотел и направо се изприщих. Затова предпочитам вече да ходя на море в Гърция. Вярно, малко е по-скъпо отколкото ако решиш да се забиеш тука в Обзор например. Обаче пък е сто пъти по-хубаво. Има за всеки по нещо. Може да си намериш курорт с много дискотеки и големи забавления. Може да решиш да си почиваш по-кротко. Има ясни разграничения – къде ходят семейства с деца и къде ходят хората да купонясват. Така се избягват объркванията и всички са доволни. От тази гледна точка е много спокойно.

Храната е перфектна. Ако за първи път сте на море в Гърция, силно ви препоръчвам да ядете риба и морски дарове на корем. Те са винаги пресни и ги приготвят невероятно. Няма ресторант, в който да ви предложат нещо лошо. И затова и цената си струва. Освен това винаги почти получавате някакъв комплимент от заведението – чашка алкохол, десерт. Всички са любезни и усмихнати.

Много ми е красиво и ми е много чисто на морето в Гърция. Виждам песъчинките по дъното. Няма никакви боклуци по плажа. Забелязах, че всички пазим. Да не би да изхвърлим нещо, където не трябва. Тука в България къде ти, всичко се изхвърля директно до хавлията ти на плажа.

Искрено препоръчвам на всички. Отидете поне веднъж на почивка в Гърция, за да усетите разликата.

 

Седем хитрини за по-евтини самолетни билети

 

С малко планиране и предвидливост е възможно да летите до вашата обичана дестинация без това да повлияе сериозно на бюджета ви. В тази статия ще се опитаме да съберем седем хитри идеи, които ще ви помогнат да намерите по-бързо изгодни полети.

 1. Следете, когато в рекламите по телевизията се споменава някоя пътническа авиокомпания, това значи, че най-вероятно в момента се провежда рекламна кампания и едно от нещата, част от кампанията им е да предлагат временно изгодни самолетни билети.
 2. Проявете гъвкавост в планирането на пътуванията си. Вторник, сряда и събота обикновено са по-евтини дни за пътуване. Същото е валидно и за много късни и много ранни полети. По празниците билетите винаги са значително по-скъпи. Това важи и за сезона на отпуските.
 3. Попитайте пакетите на авиолиниите. Обикновено ако наемете автомобил и резервирате хотелска стая от самолетната компания, пакета ще ви излезе по-евтино. Не забравяйте да сравните техните цени и изчислете колко би ви струвало всичко, ако резервирате хотел сами.
 4. Резервирайте предварително. Колкото по-предварително резервирате вашето пътуване, толкова по-насметка ще е вашия самолетен билет. Това е трудно приложимо, отколкото изглежда и изисква планиране много преди датата на пътуването, но средствата, които ще спестите ако положите малко усилия си струват.
 5. Намерете сайтове за сравнение на цените на самолетните билети. Потърсете ги в търсачките с ключови думи „евтини самолетни билети“, „самолетни билети цени“, „самолетни билети промоции“ и други, за които може да ви хрумне.
 6. Питайте се дали самолетната компания, с която ще бъдете има програма за лоялни клиенти. Може да се окаже, че и друг път ще бъдете с тази компания, и ако имате повече точки в вероятно да летите по-евтино или ще придобиете някои бонуси. Не неглижирайте тази възможност.
 7. Всеизвестен факт, че едни от най-изгодните билети за самолети се продават от нискотарифните компании като: уиз еър, easyjet , Ryanair, Flyniki и други.

 

Столиците на България

Кой каза, че България е малка? Ако искаш да избереш място за пътуване из нейната територия и нямаш предварителен план се оказва, че е почти неизбродима. За да не преминат ценните почивни дни и часове в чудене, ще Ви представям различни маршрути и идеи, според които може да планирате предстоящата си екскурзия. Винаги е хубаво да имаш предварителна информация за това какво да търсиш в града или селото, които ще посетиш, в зависимост от личните интереси – културни или исторически паметници, спа – процедури, плаж, ски…

Първото предложение за разходка, което ще представя е с цел опознаване на българските столици. С тази обиколка може да научите повече за българската история, да се разходите из красивата ни природа, а ако сте с компания, обичаща танците и хубавата музика – няма да Ви липсва и нощният живот. И така:

Плиска – това е първата българска столица, от основаването на държавата, през 681 г. до 893 г. Според лингвистите, името на града произлиза от руски и означава „езеро” или „блато”. Първите разкопки на терена започват през 1897 – 1898 г. от Карел Шкорпил и постепенно пред съвременниците се разкриват външния и вътрешен град, дворцов комплекс, базилика, манастир. Плиска е един от най-богатите и големи градове за времето си и съответно разкопките ще бъдат изключително интересни за тези от Вас, които имат слабост към архитектурата и историята. Богата информация може да се намери в интернет за устройството на град Плиска, за трите етапа на градежа му и, разбира се, за историята на хановете, които са го обитавали. Находките, открити при разкопките са изложени в музейна експозиция и дават информация, както за високата материална и духовна култура на знатните и образованите, така и за ежедневния бит на населението, живяло в Плиска.

През летните месеци разкопките на града продължават, в рамките на Летния археологически семинар, когато се провеждат и лекции на известни български историци.

Плиска представлява музей на открито, който може да бъде посетен по всяко време (няма да се ядосвате, че сте направили по-дълъг обяд, а музейните врати се хлопват пред Вас), а също така е и част от Стоте туристически обекта на България. Печатът на обекта се намира в Регионалния исторически музей в Шумен, чието работно време през летния сезон е от 10.00 до 18.00 без почивен ден, а през месеците от Ноември до Март – от 9.00 до 17.00, като събота и неделя може да го посетите само при предварителна заявка.

Възможностите за нощувка (ако не е топло и не сте почитатели на палатките) са в съвременния град Плиска, който е на 3 километра от разкопките или в областния Шумен (родно място на любимеца Тодор Колев).

В околността може да посетите и редица други забележителности – Мадарският конник, джамията „Шериф Халил Паша” (и двете са обекти с печат на БТС), Шуменската крепост, килийното училище и часовниковата кула в Нови пазар, къщите – музеи „Добри Войников”, „Лайош Кошут” и комплекса „Панчо Владигеров”. Ако имате време бихте могли да се насладите и на постановка в  шуменския драматично-куклен театър „Васил Друмев”, а любителите на природата и туризма да се поразходят из природен парк „Шуменско плато”.

След обиколката из териториите на хановете и отново в същата област, може да продължите към

Велики Преслав – или само „Преслав” до 1993 г. Градът става столица през 893 г., няколко десетилетия след като християнството е официално прието за религия на българите. За да се разграничат от езическото минало е избран нов главен град, отстоящ на 30 км от Плиска. Той е утвърден и развит като столица от цар Симеон. Преслав е седалище на първата българска книжовна школа, културен център за България и славянския свят. Една от най-интересните забележителности в него е т.нар „Златна църква”, която предизвиква интерес както с архитектурата си, така и с богатата си вътрешна украса. Покръстването на българите завинаги предопределя съдбата и културата им, като ги приобщава към християнските ценности, посочва мястото им сред другите народи и прави България високоразвита средновековна държава. То води до силно влияние в културно отношение от едни държави (най-вече Византия) и е начин за противопоставяне на други и създаване на усещане за идентичност, особено векове по-късно, в съжителство с османците – мюсюлмани.

За нощувка в околността, освен Шумен, можете да изберете и град Търговище, а защо не и някое от по-малките селища.

Велико Търново – това е столицата на Второто българско царство, обявена за такава през 1185 г.

Търново е град, който съчетава исторически и културни паметници, огромен брой заведения за хранене и развлечение, местенца за пазаруване и разходки сред природата. Това е мястото, където всеки може да намери любимото си занимание по време на почивката, а местата, където можете да се настаните варират от грандиозни хотели с всички удобства и глезотийки до уютни частни квартири, в които могат да ви направят невероятна домашна закуска.

Вероятно ще пропусна някой от многобройните туристически обекти, които можете да посетите в града, но нека поне изброя популярните:

 1. Крепостта „Царевец” (с печат от 100-те туристически обекта) и уникалното шоу „Звук и светлина”, представящо историята на Второто Българско Царство. Най-добра видимост е осигурена на площада, намиращ се срещу крепостта, а на големи празници търновци правят подарък на гостите си, предоставяйки безплатно този спектакъл.
 2. Архитектурно – музеен резерват „Арбанаси” – най-ранните сведения за съществуването на запазеното в автентичния си вид селище са от ХV – ХVІ в. В него са били развити различни занаяти, функционирали са килийни училища, Арбанаси се превръща и в православен център, със седемте си изградени църкви. Това е мястото, където живеят търновските митрополити.
 3. Държавна художествена галерия.
 4. В Търново има многобройни и много интересни за разглеждане църкви – „Св. Четиридесет мъченици”, „Св. Димитър Солунски” (която е свързана с обявяването на въстанието на Асен и Петър), „Св. Георги”, „Св. Св. Петър и Павел” и други.
 5. Вижте и запазените къщи и Самоводската чаршия, за да се потопите в българския бит от миналото.
 6. Паметникът на Асеневци, построен през 1985 год. е сред забележителностите от по-ново време, но също е впечатляващ.

Трудно е да бъдат изброени всички интересни места в града и околността, без да се получи безкрайно дълъг списък, затова всеки може да се насочи според интересите си, а ако имате желание да обиколите и околностите на града не пропускайте археологическия резерват „Никополис ад Иструм”, манастирът „Света Троица”, „Преображенски манастир”

На тази българска столица можете да посветите и цяла отделна екскурзия, но тъй като целта на тази статия е друга – преминаваме нататък.

Последната официална столица на България след възстановяване на българската държава и отхвърляне на турската власт е, разбира се, София. Тук възможностите за посещение на различни културни, туристически и забавни местенца са наистина неизброими. „Ловците” на печати от стоте туристически обекта задължително трябва да предвидят солидна обиколка, за да могат да посетят всички набелязани места в града и околността, любителите на природата могат да направят прекрасни разходки на Витоша, покрай река Искър, Панчарево, а защо не и в някой от градските паркове. Оставям на любопитните изследователи сами да открият потайностите на столицата и през деня и нощем, за да не се получи тук един пре-дълъг списък с места. И само малък съвет – ако посетите София по време на големи празници с много почивни дни, наистина ще можете да се насладите на самия град – забързаните минувачи и многото препускащи коли са си дали отдих от шума и са отишли из други кътчета на страната, а всички местенца, които може да разгледате са някак по-гостоприемни. Приятна разходка!

За да бъда коректна, а и за да има предизвикателство за любителите на екскурзиите ще прибавя и още три града, които в определени исторически периоди са били главни градове на части от българската територия.

Никопол – Никопол е последната столица на Търновското царство, след превземането на Търново през 1393 год., до 1395 год. Можете да посетите Никополската крепост, която е запазена част от двореца на Иван Шишман, а също и къщата-музей „Васил Левски”. Интересно събитие в града са ежегодните „Крайдунавски празници”.

Видин – Столица на Видинското царство, просъществувало само 32 години – от 1364 до 1396 год. В града се намира крепостта Баба Вида, която е и един от стоте туристически обекта (работи от 8.30 до 17.00, а в празнични дни – от 9.30). Интересни са и местните музеи „Конака” и „Кръстата казарма”, също Видинската художествена галерия, Драматичния и Кукления театър.

Пловдив – е столица на васалната на Турция Източна Румелия, част от българските земи, на останала след Освобождението под турско управление. Възможностите за разходки и тук са много, но Ви препоръчвам да посетите Амфитеатъра, крепостта Небет тепе и разбира се да обиколите Стария град. Нахранете от мое име и многобройните котета, докато разглеждате Джумая Джамия. В Пловдив можете за опитате страхотни арменски сладкиши, а това е и градът с някои от най-добрите майстори златари. Почитателите на модата и пазаруването също няма да останат разочаровани, а през лятото в града има и аквапарк.

 

Футбола като бизнес

 

Спорта като цяло е и бизнес и то доста печеливш. Един от най-обсъжданите спортове обаче безспорно е футбола, а това да си футболна звезда със сигурност означава много, много пари. Днес изявените футболисти като Меси, Руни, Дейвид Бекъм, Тиери Анри, са не просто спортисти с големи възможности и още по-голяма известност, те са пример за подражание, идоли на младото поколение, модни икони. Статистиките сочат, че когато звезда от ранга на Бекъм стане рекламно лице на моден бранд, печалбите от реклами и ангажименти, свързани с марката, с която е подписал договор, надвишават значително приходите му от футбол.

Това е лесно обяснимо, защото когато даден футболист спечели обожанието, както на футболните поддръжници, така и на обикновените хора, които дори не се интересуват от този спорт, той лесно би могъл да популяризира различни марки и то с голям успех. Ето защо големите компании хвърлят милиони долари, за да привлекат обичани футболни звезди за своите рекламни кампании.

Да се предвиди изхода на футболен мач е не по-малко трудно от това да предположим кое ще е новото рекламно лице на гиганта Пепси например. А ако вие се интересувате повече от самата игра и от футболни прогнози, може да получите повече информация за отборите.

 

Играйте Сделка или не, Шахмат и Стани богат

 

Със сигурност сред геймърите има много почитатели на шах мат. Всички видове шахове са изключително интересни и атрактивни и помагат много за развиването на мисленето. Нещо повече, доста ученици значително подобряват своя успех благодарение на шаха. Той е отлично средство за трениране на паметта и въображението. Доста хора от цял свят харесват онлайн шаховете и ги играят непрекъснато. При достатъчно концентрация и внимателно обмисляне на ходовете се получават много интересни партии, които освен това могат да бъдат записани. Така след края на играта ще може да направите обстоен анализ на цялата партия. Онлайн шахът винаги ще има много почитатели, защото е логическа и много полезна игра. Играйте шахмат винаги когато имате свободно време.

Друга игра, която всички геймъри много харесват, е stani bogat online. Тя със сигурност ще ви помогне много да обогатите общата си култура и да разширите познанията си в различни области. Всички са гледали телевизионната версия на играта, която е една от най-известните в цял свят. Въпросите в нея винаги са интересни и понякога подвеждащи. Това важи и за онлайн версията на играта, затова внимателно четете условията. Дори и на пръв поглед да изглежда, че знаете верния отговор, има твърде голяма вероятност да сбъркате. Имате на разположение и три жокера, които се стремете да не изхабявате рано. Стани богат онлайн е играта, която е идеалното решение за качествено прекарване на свободното време.

Сделка или не е друга игра, която се радва на огромен интерес сред геймърите. И тя има телевизионна версия, така че със сигурност сте чували за нея. Играта е не по-малко интересна и вълнуваща, защото в нея имате нужда от много късмет. Изберете си кутия и след това отваряйте останалите. Целта е да спечелите максималната сума, а междувременно банкерът ще ви предлага различни оферти. Само от вас зависи дали ще приемете офертата или ще продължите играта. Възможно е също така да смените кутията си, ако банкерът предложи. Каквото и да изберете, играта винаги ще бъде интересна. Въпросът Сделка или не има изключително значение за играчите, затова не бързайте с крайното решение. Има голяма вероятност във вашата кутия да е най-голямата сума, така че играйте смело и уверено докрай.

 

Яки топ игри

Огромен е броят на яките топ игри. Това са тези игри, които се радват на най-голям интерес сред геймърите. Има ги в абсолютно всички категории, като водещите места вероятно се сменят. Сайтовете за игри онлайн индексират различен брой посещения, но някои игри се играят повече от други. Именно те се класифицират като топ игри. Вероятно и вие ги играете редовно и по всяко време на денонощието. Техните почитатели са малки и големи от целия свят. Трудно е да се определи коя категория е най-посещавана. Момчетата се кефят на стрелбата и екшъна, а момичетата на игрите с грим. Може да се каже, че всеки си има свои топ игри, които запълват голяма част от ежедневието му. Впрочем геймърите постоянно се увеличават, а точно на това разчитат сайтовете. Така те се развиват успешно и извличат дивиденти.

Много яки несъмнено са всички коледни игри. Снежанка и Дядо Коледа са любимци на децата, защото всяка година им носят подаръци. Всяко хлапе иска да надникне в работилницата и да помага на джуджетата да смогнат с направата на всички поръчки. Коледни игри със сигурност има в повечето сайтове за игри, което красноречиво говори за тяхната популярност. Дядо Коледа винаги е напът с шейната си, за да изпълни желанията на послушните деца. Понякога пък кара велосипед или скейборд по опасни писти. Помогнете му да преминава през изпитанията и да достигне крайната си цел. Коледни игри ще ви заредят с положителна енергия и добро настроение когато и да ги играете. С тяхна помощ задълго ще забравите скуката.

В категорията детски игри наистина има какво да се види. Тя обединява в себе си игри от различни категории и така няма да се налага да търсите дадена игра дълго време. Вашето дете вероятно също играе детски игри. Оцветяването и рисуването или пък реденето на пъзели им помагат добре да прекарват времето си, забравяйки поне замалко трудните уроци в училище. Детски игри е любима категория на хлапетата и те се спукват от посещения. Ежедневно децата се изправят срещу лошите и ги предизвикват в битка. С помощта на магическите способности на любимите им герои те побеждават и спасяват света от злите вещици и духове.

 

Топ игри от логически и стратегически игри

 

Повечето сайтове за онлайн игри предлагат богати категории. За съжаление често пъти много от тези категории не задоволяват интересите на геймърите. За да се постигне това, е необходим преди всичко качествен подбор на игрите. Точно такъв е сайтът „Топ игри”. Той не е като многото други, които предлагат най-различни игри, без те да привличат особено геймърите. В „Топ игри” почти всеки геймър ще намери любимата си игра. Там малки и големи ще се забавляват наистина пълноценно благодарение на многобройните категории, които са заредени с най-играните онлайн игри. Този сайт със сигурност ще стане и ваш любим още в мига, когато го посетите. Несъмнено игрите там са изключително интересни и точно поради тази причина „Топ игри” е един от най-добрите сайтове за игри. Трудно ще откриете геймър, който да изкаже отрицателно мнение за него. Всички сайтове за игри искат да са на първо място по посещения. „Топ игри” несъмнено се нарежда сред водещите.

Всички категории имат привърженици. Това се отнася и за категорията „Логически игри”. Нещо повече, те са много интересни и полезни за абсолютно всички хора. Игрите от тази категория са подходящи за всички, които искат да потренират мисловната си дейност. Шахът, различните видове судоку са само част от многото от игрите в категорията „Логически игри”. Дори и тези, които имат отрицателно мнение за онлайн игрите, няма как да отрекат интереса, който „Логически игри” предизвиква във всички геймъри. Винаги, когато искате да проверите доколко силна е логиката ви, посетете един от сайтовете за игри онлайн и играйте категорията „Логически игри”. Тя е подходяща както за деца, така и за възрастни. Непременно я препоръчайте на всички, защото от тези игри могат да се научат много полезни неща. Решаването на задачи и разкриването на логически загадки са сред заниманията, които всеки би трябвало да практикува постоянно. Категорията „Логически игри” е любимата на много геймъри.

Не по-малък е интересът и към друга една категория- „Стратегически игри”. Почти няма геймър, който да не е играл тази категория. Освен че са много интересни, тези игри оказват благоприятно въздействие върху всички, които ги играят. Феновете на „Стратегически игри” се изправят пред най-различни предизвикателства от всякакво естество. Те трябва да вложат много сили и енергия, за да направят своята империя най-мощната в света. Категорията ще е много интересна за хора на различна възраст. И тя като категорията „Логически игри” е предназначена освен да забавлява, така също и да кара геймърите да размишляват. Има много стратегически игри. Достатъчно е да влезете в някой от сайтовете за онлайн игри и непременно ще откриете такава категория. Нещо повече, няма как един истински геймър да не я е играл. „Стратегически игри” е категория, към която интересът едва ли някога ще секне. Станете най-добрият стратег и направете така, че управляваната от вас империя винаги да е най-властна.

 

От къде да намерим работни обувки на изгодни цени

 

В днешно време много работодатели налагат задължителното носене на работно облекло. Смята се, че по този начин се повишава дисциплината сред служителите, а и в същото време пък клиентите са по-доволни. Имиджа на всяка фирма е от жизненоважно значение и ако работниците не са облечени неподходящо, това може да се окаже сериозен проблем. Може би на всеки се е случвало поне веднъж да попадне на небрежно облечен служител, но когато има определен дрескод, това е невъзможно.

Неизменна част от работните униформи са обувките. Те винаги са различни, като определящ фактор е сферата на дейност на дадена компания. За бизнес сектора и големите корпорации най-често изискванията са по-официални и тогава обувки също трябва да са съобразени с това. Фермери, рибари и градинари пък залагат на гумени ботуши или галоши, без които работата им ще е доста по-трудна. Хората, които работят в цехове или заводи пък трябва да са със сигурни и надеждни обувки, за да се избегнат неприятни злополуки.

Много от големите предприятия, които са в сектора на промишлеността, трябва да осигурят на своите служители подходящи работни дрехи и качествени и здрави обувки. Има видоде, които са с вградени метални пластини в подметката или бомбето. Това се прави с цел да се повиши защитата на работника и да няма наранявания. Има и обувки, които пък са изцяло гумени и предпазват от токови удари. Не рядко се срещат антистатични обувки, които могат да облекчат ходилото и в частност петата, в медицината се изпозват работни обувки от тип медицинско сабо .

Разбира се, всички тези видове обувки се продават на различна цена. Тя също се определя от множество фактори, като голямо значение има кой е производителя. В България има доста специализирани магазини за работни униформи и обувки, които естествено предлагат и различни оферти. В интернет сайтовете също има много предложения и често те са по-изгодни от добре познатите ни магазини. Електронната търговия набира все по-голяма скорост, тъй като гамата от продукти е много по-богата, а и цените са много по-ниски.