wordpress-pluginsWordPress е една от най-популярните и най-използвани платформи за блогове в света. Тя печели доверието на потребителите с красив дизайн и леснотата, с която се управлява. Освен това потребителите, използващи WordPress, могат да избират сред множество полезни плъгини, които да инсталират на блога си, за да го направят уникален. Тук ще разгледаме най-популярните и полезни SEO плъгини за WordPress.

WordPress SEO by Yoast – Това е един от най-използваните SEO плъгини за WordPress. Повечето блогъри, които се интересуват от SEO го използват, заради множеството функции, които има. Ако трябва да кажем накратко какво прави този плъгин – помага ви да пишете по-добре, най-вече за търсачките. Докато пишете можете да видите как ще изглежда публикацията ви в страниците с резултатите на търсачките, дали заглавието е прекалено дълго или късо и дали мета описанието ви звучи смислено за търсачките. Плъгинът ви позволява да правите и много други неща, които трябва да разучите сами.

All-In-One SEO – Този плъгин е доста сходен с WordPress SEO by Yoast и е свалян над 13 милиона пъти. Основната разлика с първият плъгин е, че този е по-опростен. Много хора го намират много по-лесен за използване. All-In-One SEO е по-скоро за начинаещи. Ако инсталирате този плъгин, имайте предвид, че най-вероятно ще трябва да инсталирате и други, ако имате нужда от още функции, докато с WP SEO by Yoast това не е необходимо.

WP Super Cache – Това е един от плъгините, които съкращават драстично времето, за което зарежда сайта ви. Повечето потребители биха излезнали от даден сайт, ако се налага да чакат 5 или повече скунди, за да го видят. За това намалянето на времето, за което вашият зарежда е от голяма важност. Този плъгин прави кеширана HTML версия на сайта ви и показва това на посетителите. Разлика няма, освен в скоростта на зареждане.

UppSite – Този плъгин не е директно свързан със SEO, но ви помага да създадете HTML5 версия на сайта, превръщайки го в добре изглеждащ блог за всяко мобилно устройство и всеки мобилен браузър. В свят, в който все повече и повече хора използват мобилните си устройства за сърфиране в интернет, е от икзлючителна важност вашият сайт да изглежда винаги добре.

Schema Creator – Google и други търсачки създадоха стандарт за структурирани данни, наречен schema.org. Този плъгин ще ви помогне да се срапвите с този стандарт, който не всички разбират лесно. Определено би ви улеснил максимално и ще ви помогне да сте една крачка пред всички останали, които игнорират стандарта за структурирани данни.

Това са само част от най-полезните SEO плъгини за WordPress. Съществуват многжество други, които можете да откриете и сами. Ако някой от тези плъгини не ви харесва или го намирате труден за ползване, можете да потърсите подобни. Със сигурност ще намерите много.