Във времето в което живеем, всеки от нес е имал поне веднъж нуждата и възможността да иска да намери или да напише безплатна обява, а най-използваното място за тази цел винаги е бил интернета с безбройните му оферти които предлага. Тук е момента да споменем няколко много важни фактора за тези от вас които искат да разберат как да се справят по-добре в такава ситуация.

sait-za-obiavi Важно е да знаете къде и как да пуснете или намерите безплатната обява и да знаете, че си има специализирани сайтове и те си имат условия за публикуване.

На първо време ще кажем, че напълно безплатни сайтове за обяви няма, когато става въпрос да сте на водещо място и да имате полза от това, защото за водещите позиции е нужно да заплатите известна сума. За всеки един такъв сайт е нужно преди всичко да си направите регистрация иначе няма как да публикувате каквото и да е и да правите корекции. Ако искате да се възползвате от тази платена услуга ще трябва да изпратите СМС, с който да имате преднина, но ако не ви се дават пари има и друг вариант и той е да публикувате обявата си в няколко различни сайтове.

С вторият вариант ще имате дори по-голям шанс да бъдете забелязани, но за него трябва да знаете, че е нужно да поддържате и обновявате обявата си постоянно. Интересен факт е, че във виртуалното пространство има сайтове в които можете да намерите какви ли не обяви, от дребни стоки, до коли, мотори, услуги и какво ли още не. Другото е, че има и един по-различен вид обяви, за жилища – продажба, купуване и наемане, разликата в тях е, че те не се публикуват от обикновените хора, а от фирми и агенции на които им се плаща за тази дейност и то доста добра сума, но трябва и да ги проверявате, за ваше спокойствие.
Не малко хора използват интернет за да публикуват рекламни материали, обяви и текстове с цел покупко-продажба на даден продукт. Слава богу глобалната мрежа предоставя на потребителите куп възможности, чрез които напълно безплатно да пуснат както обяви така и директни реклами за стоката, която предлагат или пък търсят. Обикновено това, което сайтовете за безплатни обяви изискват от нас потребителите е да направим регистрация, която ни дава правото да контролираме публикуваният текст. През цялото време ние можем да редактираме пуснатите от нас обяви, да добавяме допълнителни изисквания, координати и прочие подробности. Ако все пак искате обявата ви да бъде най-отгоре в листата вие трябва да заплатите така нареченият ВИП абонамент като изпратите кратко съобщение (СМС) който ще струва определена сума в зависимост от политиката на избраният от вас сайт. Въпросните смс-и не са от най-евтините но пък от друга страна обещават висока аудитория, която да забележи рекламният ви текст. Към актуалният момент няма сведения за сайтове предлагащи напълно безплатни услуги за публикуване на обяви за недвижими имоти – които да съществуват на челните позиции в класирането при търсене.

При положение, че не искате да заплащате за ВИП обяви то можете да публикувате безплатно вашият рекламен текст в няколко сайта от където ще привлечете съответен интерес.

Това, което трябва да направите е да измислите подходящи текстове, с които да презентирате услугите или желанията ви така, че те да грабнат интереса на максимален брой потребители. Обявите са разделени в различни категории като например всичко за автомобила, вътрешни ремонти, мода и други, от които да изберете. Обявите за недвижими имоти например са най-често обхващани от голяма група брокерски къщи и агенции, които искат комисионна при осъществяване на дадена сделка.

При прочета на дадена обява за покупко-продажба на къщи, апартаменти и прочие имоти е необходимо да проследите титуляра на публикацията както и това дали той представлява дадена фирма със съответните данни за контакт, телефони, електронна поща и факс.