Съществуват много билкови лекарства за лечение на различни видове заболявания. Тези билки могат да се използват и в естествения си вид. Те са на разположение в търговската мрежа в различна форма и опаковка. Без да посетите лекар, не можете да получите точна диагноза. Всяка нормална жена има бяло течение, което е в резултат от естествени процеси в организма. Въпреки това, ако количеството на вагиналния секрет, миризмата, консистенцията или цвета се е променил, това може да бъде признак за поява на инфекция.

bqlo-techenieПричини за появата на вагинални секрети

Бялото течение е често срещано състояние в началото и в края на месечния цикъл. Нормалното отделяне на влагалищни секрети не е придружено със сърбеж.

Ако той е налице и секрета има гъста консистенция, това може да е началото на гнойна инфекция.

Ако секрета е прозрачен и разтеглив това означава, че сте в процес на овулация.

Ако влагалищното течение е прозрачно и воднисто, това може да се дължи на тежък физически труд.

При жълто или зелено оцветяване, както и лоша миризма съществуват признаци на инфекция.

Симптоми на бяло течение

Вагиналното течение е често срещан проблем за много жени. То е нормално явление по време или след периоди на бременност. Когато вагиналните секрети са придружени с болка, парене, сърбеж и лоша миризма, това е знак за някакъв вид инфекция.

При жени с нормално здравословно състояние, наличието на малко количество вагинални бактерии е съвсем естествен процес. Но поради различни причини, тези бактерии могат да започнат да се размножават прекалено бързо, което води до вагинални инфекции. Причините могат да бъдат стрес, наднормено тегло, диабет, физически упражнения, употреба на лекарства, хормонален дисбаланс и др.

Средства за лечение на вагинално течение

Въпреки, че бялото течение е нормално явление, ако количеството му значително се повиши или се появят някои от горепосочените симптоми, това може да бъде повод за безпокойство. Това е една основателна причина да потърсите съветите на лекар. Много жени предпочитат билковите средства за облекчаване на състоянието. Те са с доказан ефект и не предизвикват странични ефекти. Въпреки това, ако причините се коренят в развитието на някое друго заболяване, може да се наложи употребата на антибиотици и други лекарствени средства.