Една фитнес зала може да бъде уникална по рода си социална среда. Там се събират хора от всякакви възрасти и с много различни професии. Всички те имат различни начини на мислене, някои въобще не мислят. Важното е че всички са дошли с една определена цел-да тренират, но дали е така?

geroi-fitnes-zala Нека да ви представим някои интересни персонажи,които можете да видите във всяка фитнес зала включително и вашата.
„Работохоликът“
Този персонаж е от по-безобидните. Има сериозна работа и стабилни доходи. Идва най-често на фитнес след работа. Не е практикувал физическа дейност от години. Като цяло движенията са му проблем, защото цял ден стои в офис. Но има пари и може да си позволи дори 2-ма лични треньори. Чул е че е модерно да се ходи на фитнес и ето го в нашата зала. Интересното за него е,че повече стои отколкото тренира, но затова има треньори,които да го мъчат. По принцип цели свалянето на килограми. Понякога има резултат от усилията му,а друг път не.Резултатите зависят главно от времето, което отделя за разговори с треньорите си, дали е повече или по-малко от това за трениране. Най-често може да го видите на велоергометъра.

ИТ специалистът
Професията му изисква целодневна работа с компютъра. Социалните му контакти са ограничени до минимум и нашият индивид решава да ходи на фитнес. Той цели да се „стегне“ малко. Разпознават се по очилата и странното поведение. Някои от тях приличат на психопати,но определено са добри на работното си място. Повечето са неподдържани, възможно е наличието на стабилно окосмяване по гърба и подмишниците. Разбира се има изключения. Ходят много често с кърпа на врата, но рядко влагат толкова усилия, че да се изпотят. За разлика от „работохоликът“ не идват с цел отслабване, а по-скоро желаят малко повечко мускули.

Чичо Скала
Този наш герой вече със сигурност е над 45-50г., но е твърдо решил да тренира здраво,когато е бил млад в България най-вероятно е нямало фитнес и сега той се опитва да навакса времето, което е пропуснал.Заобиколен от по-млади момчета вероятно нашият персонаж се чувства млад. Но колкото и усилия да полага,той не може да ги стигне по килата, които те вдигат от лежанка.Обикновенно много социален тип, който идва след работа и нищо чудно да те покани на бира. Спокойно не е гей.

Ученикът
Обикновенно се движат на групички от по 8-10 индивида. Количеството им е обратно пропорционално на цената на посещение на фитнеса. Възрастта им варира. От 12 до 18г. Ходят след даскало на фитнес. Повечето имат еднакво телосложение. Полагат видими усилия и искат да станат „корави“. Някои от тези герои след време спират с фитнеса, а други продължават да ходят, но вече взимат не малко количество химични вещества.

Зобчо
Характеризира се с голяма агресивност, резултат от анаболите, които приема. Той винаги има малко коса или направо липсва. По цялото му тяло има пъпки,но той не знае как са се появили. Абсолютно е сигурен, че също така не знае как ръката му порасна за един месец с 7см. Най-висшите представители на този тип герои се отличават по огромните ръце(45см+), които освен всичко друго са и невероятно релефни. Има опасност да ги сбъркате с културистите. Повечето от тези индивиди много често губят способността си за нормално общуване и се превръщат в една антисоциална личност.

Свалячът
Най-често това е някой от фитнес инструкторите или друг герой,която основна цел не е тренировката. А набелязването на интересни момичета в залата и тяхната атака. Ще го познаете по дрехите и парфюма му. Някои дори си правят и прическа. Заговаря момичетата като им показва как се прави даденото упражнение.

Мадамата с перфектното дупе
Когато влезне в залата всичко започва да се случва на забавен кадър. Мъжете се опитват да спечелят вниманието й, жените искат да изглеждат като нея, а фитнес уредите искат да седне върху тях. Шансът тя да е в залата, за да тренира е минимален. По-скоро тя търси внимание…и го получава. Ще я познаете по тясното клинче и потник. Най-много време прекарват на лежанката.

Мутрата
Най-често е покрит целия с татуировки. Естествено има и ланец. Ходи изключително специфично с леки поклащания наляво и дясно. Обикновено е направил някакви обеми, но покрити под дебела изолация мастна тъкан. Говори по телефона силно, така че да го чуят всички. С гола глава е, ако е лято носи чехли. Гледа лошо. Снимка тук е излишна..предполагам всеки се среща с по един такъв герой поне веднъж на ден някъде.