Вие обичате много папагалите и си имате един такъв красавец в къщи. Знаете ли обаче, как да се грижите за него, за да се чувства доволен и щастлив с вас? Преди да продължа с кратки напътствия за грижата към папагала, ще ви препоръчам да потърсите повече информация за красивите птици в известен зоо портал. Колкото повече знаете за тях, толкова по- щастливо и спокойно ще бъде съжителството ви.

papagaliИ така, съвместния ви живот може да бъде интересен и вълнуващ, ако спазвате прости правила за грижа към очарователния си папагал. Показвайте го на слънчевите лъчи рано сутрин. Той обича простора. Осигурявайте му прясна храна, която може да бъде: зеленчуци, сушени варива, зелени лютиви чушки, сухи червени люти чушки. Водете красивата птица на ветеринар веднъж месечно за необходимите процедури. Бъдете приятел на папагала си. Не е редно да си вземете домашно животно и да го зарежете, без да го обичате и да се грижите всеотдайно за него. Не забравяйте да му осигурите достатъчно голяма клетка, за да се чувства комфортно.

Е, както виждате, никак не е трудно. Пожелавам ви много приятни мигове с любимия ви папагал! И не забравяйте, че грижите са необходими, а обичта е взаимна.