Купуването на хостинг Ви излиза доста по- евтино от тази на vps хостинг и това е единственият й плюс, но споделяте ресурса на сървъра с другите потребители. Докато при vps хостинг, ресурсът е заделен само и единствено за вас. На пазара се конкурират много компании, които се занимават с хостинг услуги. Едни от добрите са host.bg, hostbulgaria.com, superhosting.bg и много други .

hostingВ случай че vps хостинг или споделен хостинг не съответстват на потребностите на Вашите ресурси, тогава вие имате възможност да вземете нает сървър. Плащането ще можете да направите чрез ePay.bg, PayPal.
Плащането с дебитни и кредитни карти е по- бързо и удобно и не необходима предварителна регистрация. В случай че имате някакви въпроси, относно предлаганите от нас услуги на тези сайтове или методи на плащане и още , вие можете да се обърнете към техния съпорт. При vps хостинг имате свой собствен заделен ресурс, друга операционна система, с която ще можете да подкарате всички сървъри, от които може да се нуждае сайтът Ви, за да действа качествено, но не биха могли да бъдат инсталирани на споделен хостинг.
Ако искате да направите собствен сайт, е задължително да си закупите домейн. От по- горе споменатите фирми, имате възможност да си купите домейни с разширения org., eu.net, com., info., in и много други. Сумата се определя в зависимост от разширението на закупения от Вас домейн. За по- голямо улеснение на клиентите е направена специална система, с която предварително можете да видите дали името на домейна, който желаете да регистрирате е свободно.От значение при избора на хостинг услуга, е тя да отговаря на изискванията, които има Вашият интернет сайт. Примерно, на какво трябва да отговаря, би могла да е php версията, mysql версията, поддръжка на всякакви библиотеки и други.
В случай че хостингът не съвпада с необходимите изисквания, които сайтът ви има, можете да си купите vps хостинг. Можете да купите споделен хостинг, VPS хостинг и домейни като различните услуги се предлагат на разнообразни цени. Цените се характеризират от пространството, което се заема, бройката на домейните и субдомейните, посещенията, базата данни и други.

Един коментар по “Хостинг услуги и видове хостинг”

  1. Аглика Калкова,

    Необходимо е подробно проучване на всички възможни оферти, преди да бъде взето решението от къде да бъдат закупени хостингът и домейнът. Това често крие проблеми за начинаещите в областта, поради терминологията, с която неизбежно ще се срещнат. От опит зная, че ако нямаш технически познания това много често е започване от нула, така беше и при мен. Навлязох сама в материята, като четох много и различни статии по Интернет, но съм доволна от избора си и след тази нова придобивка работата ми върви много добре. 🙂