Това са най-често задаваните въпроси към фирма Борман за интериорните врати, може Вашия отговор да е тук – погледнете ги.

  • Как се определя посоката на отваряне на вратата?

Вратите се определят като „леви” или „десни” в зависимост от посоката, в която се отваря крилото, гледано от страната на пантите. Ако застанете срещу вратата така, че да виждате пантите, и крилото при отваряне отива от дясната ви страна, то вратата е „дясна”,ако отива от лявата – вратата е „лява”.

Врати Борман България – офис в София.

А тук има различни видове врати за всеки вкус!

Типовете интериорни врати, според фирма Борман. Вижте за френските, датските врати…

  • Накъде трябва да се отваря вратата?
interiorni-vrati-moderni-ofis

Прието е вратите да се отварят навътре към помещението, а не навън към коридора, но това не е строго правило и може да се пренебрегне в зависимост от строителните особености на жилището. Когато вратата разделя две помещения, трябва да се отваря навътре към това, което се намира по-далеч от външния вход на жилището.

  • Какво включва цената на интериорна врата?

За интериорни врати обявената каталожна цена включва крило със или без стъкло в зависимост от модела, каса с двустранни регулируеми первази, панти и брава. При някои модели дръжките също влизат в комплекта. Монтажът се заплаща допълнително.

  • Каква е разликата между интериорни и входни врати?

Интериорните врати се произвеждат от по-леки материали, които имат по-ниска устойчивост на външни въздействия, но предлагат по-голямо разнообразие по отношение на визията и са по-естетически издържани. Входните врати имат за цел да предпазват това, което се намира зад тях, и по тази причина са по-тежки, по-масивни и много по-здрави.Те се изработват от материали с голяма издръжливост, за да не се повреждат от слънце, дъжд, вятър и др.атмосферни влияния.

  • Може ли интериорна врата да се използва като входна?

Условно може, но само ако е вътрешна, т.е. ако е входна врата за апартамент или офис. За къща не е подходяща такава врата, тъй като изложена директно на вредните външни въздействия, тя много бързо ще се деформира и повреди. Освен това интериорните врати не предлагат почти никаква защита, за разлика от предназначените за тази цел входни врати.

  • Как трябва да се поддържат вратите?

Интериорните врати не изискват специална поддръжка – нуждаят се само от редовно почистване и при необходимост – смазване на пантите.

  • Колко време може да се използва една интериорна врата?

Много зависи от това как се поддържа и как се използва, затова сроковете варират в широк диапазон – от 5-10г до над 50г.

Публикацията е взаимствана от опита на магазинерите на фирма Борман България.