Модата е може би най-достъпният и ефективен начин да се даде живот на всяка една идея, колкото и ексцентрична и странна да е тя.
Чрез начина си на обличане една жена може да заяви пред света коя е и защо е тук. Стила говори на хората за това до колко уважавате себе си и дори какви каузи защитавате. За жената, която се отличава с висок дух, интелигентност и себеуважение е немислимо да занемари външния си вид. Дали ще следва иконите на елегантността като Одри Хепбърн или Катрин Деньов или ще адмирира бунтарки като Пинк и Лейди Гага, е въпрос на вкус и светоусещане.
moden-stilВсъщност съвсем не е задължително да следвате лицата от лъскавите списания и сляпо да подражавате на вашите любими манекенки или певици. Когато изградите свой собствен стил на обличане, вие сте себе си и най-добре можете да изразите вашата личност. Ако послушате съвета на една от най-успешните български дизайнерки Мира Бъчварова, да приемате дрехата като част от вас и като ваше продължение, а не като нещо, което би трябвало да ви придаде някакъв имидж, вие никога няма да се чувствате неловко в дрехите си.
Твърди се, че за жената е по-важно да бъде харесвана от своите приятелки и да предизвиква завист в съперничките си, отколкото да бъде оценена от мъж. Това може би най-точно показва колко много залагаме на това да се отличаваме от себеподобните си и същевременно с това да бъдем добре приети.
Когато владеем правилата на модата и притежаваме свой стил на обличане, ние винаги държим няколко коза в ръцете си и със сигурност успяваме да постигнем личните или професионални цели малко по-лесно. Това важи в най-голяма степен за професии, в които строго се спазват определен дрес код и неугледен или прекалено фриволен стил на обличане не се толерира.