Притеснява ли ви факта, че лятото наближава, а вие имате проблем с мазна кожа? Честно казано това е често срещан проблем при много хора, тъй като през горещите летни дни, тялото се поти много повече, порите се запушват, а това води до неприятни последици. За да предпазите кожата си от всичко това и за да намалите производството на мазнина е необходимо да използвате козметика за лице и тяло, специално предназначена за мазна кожа.

mazna-kojaПрепоръчително е всеки ден още със ставането от леглото и да почиствате лицето си. За тази цел трябва да използвате почистваща козметика с ексфолиращо действие, което да почиства дълбоко порите, като премахва замърсяванията натрупани по кожата. Вечер, когато се приберете от работа също е добре да измивате лицето си, защото кожата е изложена непрекъснато на неблагоприятните въздействия на околната среда. Мръсотията, грима, тютюневия дим и среса са най-големия враг на вашата кожа. Поради тази причина, за да се радвате на гладка и красива кожа е най-добре да се доверите на професионална козметика с доказано и проверено качество. Друго важно нещо, което трябва да имате предвид в борбата с мазната е кожа е декоративната козметика за лице. През лятото е добре да използвате колкото се може по-малко грим, защото както вече споменахме, той запушва порите, а това води до появата на черни точки и акне.

В чантата ви винаги в горещите летни дни трябва да има салфетки, с които да почиствате лицето си. Също така използвайте безцветна пудра, която ще абсорбира излишната мазнина. Консумирайте повече течности и храни, богати на витамин А, който помага за забавянето на производството на мазнина. Добре е да похапвате храни като спанак, моркови и пъпеши, а избягвайте коктейли и пикантни храни, който разширяват кръвоносните съдове и стимулират потенето.

Полагайки необходимите грижи и използвайки подходящата козметика за лице и тяло, вие можете да сте сигурни, че проблемите с вашата мазна кожа ще бъдат сведени до минимум, защото вие заслужавате да имате красив и свеж външен вид.