Оптимизацията за сайтове на Английски език е много по-трудна от тази на Български. Макар, че всичко зависи от това колко е наводнена съответната нисша. Ще трябва доста да се постараете за да постигнете добри позиции и да ги задържите при толкова много сайтове.

optimizacia-anglijskiLinkBuilding за сайтове на Английски език
През последните две години, изграждането на връзки стана все по-трудно. Връзки от форум профили, коментари, дублирано съдържание могат само да навредят на вашия сайт. Ако преди е имало ефект от тях, то след Google Panda вече е много опасно да ги използвате.

Кои са безопасните и качествени методи?
Вече не е достатъчно просто една изработка на уеб сайт и да чакаме връзките сами да дойдат.

1. Използвайте авторитетни сайтове за прес съобщения (Press Release)
Горещо ви препоръчвам услугите на prweb.com и webwire.com. Връзки от тези сайтове са добро начало за представяне на вашия бизнес и придобиване на връзки от авторитетни сайтове.

2. Тематични директории
Не е нужно да си добавите уеб сайта във всяка директория, която намерите. Постарайте се да потърсите тематични директории.

3. Социални мрежи
Dofollow,Nofollow ако все още не сте разбрали Google не се интересува от тези два тага. Единственото, което има значение са връзките от авторитетни и близки до вашата тематика сайтове. Google следи колко хора са „харесали“ вашата страница и определено придава тежест на вашия сайт. В бъдеще „Social Signals“ ще бъде все по-важен фактор в класирането на вашия уеб сайт.

4. Видео представяне в Youtube,Vimeo и други. Лесно ще си намерите някоя хубава девойка във Fiverr, която да ви направи хубаво рекламно видео за 5$.

Хубаво е да намерите и няколко тематични блога, които да публикуват статия за вашия уеб сайт. Потърсете блогове, които са близки по тематика със вашия бизнес и помолете авторите им да публикувате потребителски пост. Най-лесния начин да намерите подобни блогове e чрез Google търсене. Напишете „Guest Posts“ „ключова дума“. На мястото на „ключова дума“ сложете вашата.
Това е засега.
Надявам се, че тази статия ви е била полезна.