Онлайн социалните мрежи стават все по-известни. Повечето от тях са добавили бутон ‘харесва ми’. Ако сте новак в писането, но искате вашите статии да се харесват на читателите, прочетете следващите редове.

ubeditelna-statiaЛесно е да се присъедините към социалните мрежи и непрекъснато да публикувате нещо, което сте написали и качили в интернет. Но е още по-важно да стимулирате другите да популяризират вашата статия. Защо? Тъй като хората обръщат повече внимание на нещо, което е препоръчано от други. Нека си го кажем- ако някой публикува в профила си даден текст, колко внимание ще му обърнат останалите потребители на социалната мрежа? Те ще пожелаят да го прочетат, само ако има необикновено заглавие, например. Но ако един потребител препоръча статия, това ще предизвика много по-голям интерес в мрежата.

Ако сте собственик на уеб сайт, трябва да публикувате съдържание, което е толкова забележително и вдъхновяващо, че хората просто не могат да не го споделят.

И така, как да създадете такъв текст? Всеки път, когато пишете статия, задайте си 3 въпроса, преди да започнете: Какво от това? Кой се интересува? Каква е ползата за мен? Това са въпросите, които подсъзнателно ще си задават вашите читатели.

Например, ако пишете за замърсяването на околната среда, посочете ясно, че трябва да се грижим нея, защото замърсяването убива растенията, животните, причинява рак и др.

Читателите искат да знаят защо да продължават да четат. Може да използвате изрази като” това наистина може да ви помогне да …” или “няма да повярвате това, което ще бъде в състояние да постигне …”. Тези изявления помагат на читателите да намерят отговор на въпросите си. Освен това ще ви осигурят положителен глас от всеки доволен читател.

Ценителите обичат да посещават уеб сайтове и блогове на професионални писатели, които създават неповторимо съдържание и умело боравят с думите.

Когато пишете онлайн, вие разполагате с определено влияние сред аудиторията. Потребителите ще оценят положително само статиите, които са убедителни. Така че, когато пишете следващата си публикация, не бъдете срамежливи или скучни. В текста споделете своето лично мнение, а не това, което предполагате, че всички останали искат да чуят. Бъдете смели и дръзки!