Назад във времето си бил един малък сополанко, който е беснял из квартала като Чингис Хан. Времето е било на твоя страна и все още не си познавал стойността на парите, които само разваляха удоволствието.

saveti-ot-bashtaВечерите, в които си благоволил да се прибираш, си бил чакан от твоя старец. Може да си бил малък, но разговорите са били винаги мъжки. Точно тези малки моменти, в които си слушал мъдростите на баща ти, са причината да си това, което си. Ето и малко класики от кухнята.

1. Винаги оставяй мястото малко по-приятно, отколкото си го намерил.
Доста добър съвет, защото е сигурно, че ако си научен на това, никога няма да потънеш в хаоса от бирени бутилки и отпадъци. Ако си подреден, печелиш на ден поне 15 минути към свободното си време.

2. Спи с кучки и ще хванеш бълхите им.
Щеше да е супер, ако го бяхме разбрали по-рано, защото бълхите са там и дебнат. Кучките си отиват, но бълхите остават, за да причиняват страдания. Търси обезпаразитени любимки и няма да ремонтираш често пушката!

3. Плащай първо на себе си.
Заделяй някаква сума за себе си, за да можеш един ден да си заплатиш усилията. Има много начини да наименуваш: Brobank, Алкохолно осигурителна каса, Бели пари за червено вино и други. Светът е голям и алкохол дебне отвсякъде.

4. Не си поставяй високи цели,а се наслади на пътя,по който да ги постигнеш..
Преследването е винаги по-приятно, отколкото залавянето. Не слагай капаци около себе си, защото може да изпуснеш нещо много голямо. Радостта от финала е 5 минути, а радостта от пътя – цял живот.

5. Не я харесваш
… дори и да си вдигнал героя. Може да е най-красивата, която си виждал, но ти трябва да изглеждаш така, сякаш имаш далеч по-красива. Трябва да и покажеш,че ти си най-доброто,което тя може да получи.

6. Нека силата бъде с теб..коя сила? На вярващия..
Вярвай в себе си, за да могат да вярват и други в теб. В много случаи може да вярваш само на себе си и ако не вярваш, че ще успееш в нещо, защо изобщо тръгваш да го правиш? Всичко започва с вярата, а не с мрънкането.

7. Ако искаш да те хареса, игнорирай я.
Метод, който се е доказал с времето. Игнорирай я,за да ти обърне малко внимание. Те ни прилагат този трик от години.