Сувенира е предмет, който е изработен, с цел да покаже бита, историята и характерните черти на държави и селища. Най-популярни са магнитните сувенири, които поставяме на видни места, за да ни напомнят за местата, които сме посетили. Освен тях има и други видове сувенири, които се използват за украса, амулети, гердани, рекламни сувенири, като химикалки, календари, тефтери и др.
reklamni-suveniriПодаряването на сувенири се е превърнало в неизменна част от рекламната кампания на повечето фирми. По време на празници и най-вече преди настъпването на новата година, фирмите предприемат масирана кампания с помощта на рекламни сувенири. Подарявайки сувенири с логото на фирмата и техните продукти на клиентите си, те, освен, че рекламират дейността си и доставят радост на получателите. Рекламирането трябва да бъде добре осмислено, като се вземе предвид каква е дейността на фирмата и какъв продукт иска да промотира. Брандираните сувенири са едни от най-големите ви помощници през рекламната кампания. Те ви помагат да подсилите идентичността на фирмата, като непрекъснато напомнят на клиентите за вас. Стандартните материали за брандиране са разделени на две категории: За офиса, (папки, тефтери, химикалки, пликове, писма и други сувенири) и За клиенти и партньори (шапки, тениски, чаши, ключодържатели, луксозни химикалки и други рекламни сувенири).
В зависимост от сувенира, който ще брандирате може да сложите много или малко текст, логото или само името на фирмата, уебстраницата или QR код, който е доста се използва в последно време. Рекламните сувенири с ниска себестойност се използват за масово разпространение по време на изложби, семинари, конгреси или други промоции. Луксозните сувенири се подаряват най-често на бизнес партньори, с които работите или искате да работите. Най-хубаво впечатление правят дизайнерските писалки и часовници. Една от най-важните функции на рекламните сувенири е да предизвикат обратна реакция или асоциация, а не просто да последва останалите безлични сувенири, прибрани в шкафа. Затова изберете рекламни сувенири, които са по-скоро подарък, отколкото промоционален инструмент, защото тези сувенири доизграждат стила на фирмата.