Всички знаем, че модните закони трябва да се следват и да се съобразяваме с тях, за да не се окаже, че сме станали смешни с неуместното си облекло. За известните личности обаче това не винаги важи, просто защото те знаят, че имат милионни привърженици и почитатели и предполагат, че те ще ви простят всяка модна грешка. Нещо повече! Често в стремежа си да подражаваме на любимите си изпълнители и артисти, копираме техните грешки и ги превръщаме в новата мода.
monika-beluchi-rokliaТакъв е случая с изумително красивата и талантлива актриса Моника Белучи, която поставя на първо място удобството и ходи по улиците с рокля, която по-скоро напомня на дълга нощница. „Важното за мен е удобството”, казва звездата от филмите „Мисия Клеопатра”, „Дракула”, „Матрицата” и „Страстите Христови”. „Не ме интересува какво ще си помислят хората!”, допълва красавицата.
Всъщност роклите от сатен и други фини материи, които наподобяват нощница са доста често срещани в ежедневното облекло на дамите, изкушени от модата. Те са леки и комфортни, осигуряват прохлада в летните горещини и могат да се носят както от по-слаби и високи жени, така и от миньончета. Характерно за една такава ежедневна рокля е кройка, която по-скоро следва очертанията на тялото, но в никакъв случай не е впита в него. Част от моделите са с тънки презрамки и нежна дантела около деколтето. Често самите презрамки са дантелени.
populiarna-rokliaОсновно тези модели са изработени от сатен и синонимите, с които могат да бъдат характеризирани са нежни, фини, галещи тялото. Женствеността на една дама може да се подчерта е по много начини, но един от най-успешните е чрез достатъчно женствени и сексапилни рокли. Една рокля от сатен, действително загатва за също толкова финото и галещо тялото женско бельо, което в повечето случаи е изработено от сатен или коприна. Без значение какви са вашите предпочитания, носете дрехата със самочувствие.