Много хора, които притежават лаптоп Toshiba се чудят как да удължат живота на батерията. Има няколко съществени неща, които първо трябва да научите за батериите за лаптопи и освен тях, е добре да спазвате няколко прости правила, които несъмнено ще увеличат живота на всяка батерия.

В тази статия ще ви разкажем накратко какво представляват батериите за лаптопи и как можете да ги поддържате в отличен вид, за да ви служат дълго време.

Батериите за лаптопи Toshiba могат да бъдат Li-on, Li-Poly, Ni-Cad и Ni-MH. udaljavane-jivot-bateria-laptopВсички нови модели лаптопи са с батерии Li-on и Li-Poly, които са много по-леки и издръжливи от другите два вида батерии за лаптопи. Ако вашия лаптоп Toshiba е от по-старата генерация лаптопи, ток най-вероятно работи с по-старите видове батерии – Ni-Cad и Ni-MH.

Ако лаптопа ви е нов, е препоръчително да му заредите батерията докрай за около 12-14 часа, като през този период, е добре да не работите на лаптопа, за да може да се зареди батерията пълноценно. Препоръчително, е да изчакате тези часове, без значение какво показва индикатора. След като заредите батерията, трябва да я изтощите докрай, докато напълно не се изключи лаптопа. Този процес се прави с цел, да се достигне максималния капацитет на батерията, като е добре този метод да се повтори 2-3 пъти.

Сега ще ви дам няколко съвета за това как да удължите живота на батерията на вашия лаптоп Toshiba(впрочем тези съвети могат да се използват и при всички останали модели лаптопи). Ако го използвате като настолен компютър, е добре да извадите батерията и да включите директно лаптопа в електричната мрежа. Преди да извадите батерия се уверете, че тя има около 50-55 % заряд и я оставете на сухо и хладно място, като е добре да я опаковате, за да сте сигурни, че няма да се замърси или овлажни.

Независимо от марката или модела на батериите за лаптопи, те трябва да се използват поне един път на месец, за да не се разредят напълно, като по този начин ще поддържате клетките им живи. В противен случай, батерията ще се развали и ще трябва да си закупите нова, ако искате да използвате лаптопа си навсякъде.

Все пак нали знаете, че няма нищо вечно и все някога батерията на лаптопа ще се развали и ще трябва да си купите нова, но със сигурност, ако спазвате стриктно тези съвети със сигурност ще удължите живота на вашата батерия и в близките няколко години няма да ви се налага да си купувате нова батерия за лаптопи.