Един от най-досадните проблеми за бебетата са коликите. Повечето новородени страдат от това състояние. Бебешките колики водят до безсънни нощи и нервност както за бебето така и за цялото семейство. Често пристъпите започват изведнъж с интензивен плач. Това се случва обикновено по едно и също време на денонощието за период около три седмици.
bebeshki-kolikiНякои от симптомите, които характеризират бебешките колики са:
– Интензивен плач, който може да продължи няколко часа;
– Плача на бебето обикновено започва в късния следобед;
– Вземането на ръце на бебето, може да спре плача;
– Свиване на ръцете в юмруци е също симптом за колики;
– Бебето може да спре да се храни нормално;
Ако считате, че вашето бебе страда от колики, желателно е то да бъде прегледано от лекар и ако се окаже, че състоянието се дължи на друг проблем, трябва да се вземат незабавни мерки.
Инфакол е средство, което може да бъде много ефикасно за справяне с пристъпите. Това са капки, които се дават на детето точно преди хранене и спомагат за по-лесното преминаване на газовете. Инфакол се продава в комплект с удобен капкомер, което го прави лесно за използване. Всяка опаковка съдържа течност достатъчна за 100 приема. Течността не съдържа захар, алкохол и оцветители и е с естествен аромат на портокал.
Бебешките колики е често срещано състояние, което се среща приблизително на всяко пето бебе в първия месец от живота. Въпреки, че не е сериозен медицински проблем, обикновено преминава с времето, когато детето е на възраст 3-4 месеца.
Инфакол може да се използва толкова често, колкото е предписано от педиатъра. Активната съставка в Инфакол не се абсорбира в тялото на бебето. Резултата от приема на Инфакол може да се усети след няколко дни. Въпреки всичко, съществуват различни начини за облекчаване на състоянието и при всяко бебе действието им е различно. Ето защо трябва да експериментирате, докато намерите най-подходящото средство за премахване на коликите. Не забравяйте, че преди да предприемете използването на някой медикамент, трябва задължително да се посъветвате с лекар.