Тук са Често задавани въпроси към Борман България за входните врати – надяваме се, че ще откриете Вашия отговор.

  • Какво включва цената на входна врата?

За всички входни врати цените са за пълен комплект – крило, регулируема каса със странични первази, панти, брава и заключващи механизми, гумени уплътнения и аксесоари – шпионка, дръжки, чукче. Монтаж и демонтаж на стара врата не влизат в цената.

Врати и обзавеждане от Борман България.

Съветите за избор на вратите в детската стая.

  • Коя входна врата е най-сигурна?
vhodna-vrata-zlaten-dab

Най-високо ниво на сигурност и надеждност имат блиндираните входни врати с две или повече независими заключващи системи, както и тези с многоточково заключване. Блиндираните врати се изработват от закалена стомана и са изключително устойчиви на директен натиск, а специалните защити срещу разпробиване на патрона ги превръщат в напълно непробиваема преграда дори за най-опитните крадци (по тази причина се наричат още противовзломни врати).

Как да изберем добра входна врата за жилището си? Колко ще ни струва? Как да разпознаем добрата врата? Вижте…

  • Каква е разликата между вътрешна и външна входна врата?

Вътрешни входни врати са тези, които не са изложени пряко на атмосферни и други външни въздействия – врати на апартаменти, офиси, кабинети и др. помещения, разположени във вътрешността на сградите. Външни са вратите на къщи, магазини, гаражи и пр., които са в директен контакт с околната среда и търпят много вредни влияния. Те се изработват от материали с по-висока издръжливост.

  • Възможна ли е изработка на входна врата по поръчка?

Предвид разнообразието от готови модели на пазара, изработването на входна врата по индивидуален проект е голяма рядкост, а и не всички фирми за врати приемат подобни поръчки. Най-често заявки от клиенти се приемат за врати с нестандартни размери, като времето за доставка на готовия продукт е 30-35 работни дни.

  • Каква е разликата между метална и блиндирана входна врата?

Металните врати представляват два заварени един за друг метални листа, с кухо пространство помежду им или с пълнеж тип „пчелна пита”. Блиндираните врати са много по-здрави, с много по-добра структура и предлагат много по-високо ниво на сигурност. Те се изработват от подсилена стомана и изолационна вата, с вградени високотехнологични заключващи механизми и на практика са непробиваеми.

  • Задължително ли е входната врата да бъде блиндирана?

Разбира се, че не е задължително. Масовата употреба на този вид врати е наложена от високото ниво на престъпност в България, но това не ги превръща в единствен избор. Решението зависи изцяло от индивидуалните предпочитания на клиента, като подходящо оборудваните дървени и алуминиеви врати са добра алтернатива, особено за къщи, където нивото на сигурност зависи от много допълнително фактори, освен от здравината на вратата.

Написано с любезното съдействие на фирма Борман България.