Дневната е най-непретенциозното помещение по отношение на дизайна в един дом. Освен това, то е и най-често използваното.

Думата „непретенциозно“, според специалистите на фирма Борман не означава, че това помещение е безинтересно и обикновено, а точно обратното. В него има много голямо разнообразие и възможностите за обновяване са изключително големи.

Виж и за вратите на склад след това.

Обикновено голяма част от членовете на семейството прекарват повечето от времето си там, гостите също се канят на това място. Затова външния вид е от съществено значение.

Вижте и кои врати са най-подходящи за монтаж в банята, спалнята, кухнята или дневната – полските и украинските врати Борман.

crystal-vrati
Красива стъклена кристална врата

Вратата на дневната трябва да е красива и приветлива, да се избира с вкус и внимание. Добре е стила и да е сходен с този на останалия интериор и на обзавеждането в помещението, но освен това трябва да се наблегне и на функционалността. Хубаво е вратата да е удобна и да се поддържа лесно. Повечето хора приемат всичко това за даденост, но ако нещата не са направени както трябва, веднага се забелязва разликата и се вижда, че има нещо, което не се вписва добре в цялостната обстановка.

Остъклените врати подхождат много добре на дневната. Доста ясно са представени сред полските колекции на фирма Борман България. Те са елегантни и стилни, имат актуално излъчване и могат да се съчетаят много добре с останалата мебелировка. Една стъклена масичка ще си подхожда с остъклената врата. Стъклените рафтове и витрини – също. По този начин в стаята се получава цялостен завършек и се усеща хармонията в атмосферата. Най-добре е вратата да бъде със същия цвят като този на обзавеждането, като най-подходящи са по-изчистените и тъмни цветове (махагон, венге, тик). Те изглеждат по-изискано, но и се почистват по-лесно, а замърсяванията върху тях се виждат по-трудно.

Добре е да се внимава с какви препарати се почиства вратата, защото някои от тях може да оставят следи и дори да увредят нейното покритие. За да останат бляскави и красиви, стъклените повърхности също трябва да се почистват редовно.

Вратата е елемент от интериора, който се използва много често. Поради тази причина тя трябва да бъде здрава и издръжлива. Тук можете да погледнете цените на интериорните врати на Борман в София.

Задължително е остъклението да бъде закрепено добре и да не мърда при натиск. Дори и да е добре поставено, това няма да го спаси от евентуално счупване при силен удар или когато вратата се затвори рязко. Не бива да се допуска възникването на силни течения, които са в състояние да повредят вратата.

Пантите също трябва да са изправни и да се смазват, ако е необходимо. По този начин, ще се премахне досадното скърцане.

Дръжките на вратата също са важни. Добре е да бъдат плътни и да не се изтъркват при по-продължително ползване.