Мазна кожа – козметика за лице и грижа за нея през лятото

Притеснява ли ви факта, че лятото наближава, а вие имате проблем с мазна кожа? Честно казано това е често срещан проблем при много хора, тъй като през горещите летни дни, тялото се поти много повече, порите се запушват, а това води до неприятни последици. За да предпазите кожата си от всичко това и за да … Continue reading »

Мазна кожа – козметика за лице и грижа за нея през лятото

Кръвни тестове за откриване на алергии, водещи до експираторен задух

Съществуват няколко вида кръвни тестове, които вашия лекар или специалистите по експираторен задух на Фрамар биха ви препоръчали, ако не можете да се подложите на кожни тестове за откриване на алергии. Въпреки, че са малко по-скъпи, кръвните тестове за антитела на имуноглобулин Е могат да бъдат единствения вариант за получаване на необходимата информация. Радиоалергособентен тест … Continue reading »

Какви са симптомите при язвена болест и как можем да се предпазим от заболяването?

Може да страдате от язва на стомаха, без дори да подозирате за това, защото заболяването не винаги предизвиква симптоми. Ако усещате нещо, то обикновено е локализирана болка в горната част на стомашно чревния тракт. Много хора считат, че това е в резултат от гладуване. Болката може да се появи поради прием на антиациди или някои … Continue reading »

Какви са симптомите при язвена болест и как можем да се предпазим от заболяването?

Диета и хранителен режим

Когато разберат, че са наддали няколко килограма отгоре или че са увеличили с няколко сантиметра обиколката на дадени части от тялото им, у почети всички жени моментално се събужда познатият „диетичен рефлекс“. Без да посетят специалист, те се подлагат на любимата си диета, която всъщност най-често е просто гладуване. Защо е необходимо обаче да лишавате … Continue reading »

Диета и хранителен режим

Научете повече за появата на морбили!

Морбили е заразно заболяване, причинено от вирус. Две седмици, след като индивида е в контакт с вируса, се появяват симптомите. Заболяването се предава най-често чрез капчици от респираторни секрети, които се носят във въздуха. Благодарение на ваксината, днес все по-малко хора стават жертва на тази инфекция. Въпреки, че се среща рядко, понякога морбили може да … Continue reading »

Научете повече за появата на морбили!

Какво причинява прекомерната загуба на коса?

Загубата на коса /алопеция/ е често срещан проблем при всички хора. Нормалния цикъл на растеж на косъма продължава от 2 до 6 години. Съществуват различни причини, които предизвикват този проблем. Информация за загуба на коса, ще ви бъде полезна за справяне със заболяването. Косата расте с около половин сантиметър на месец, но тъй като с … Continue reading »

Какво причинява прекомерната загуба на коса?

Най-често използваните лекарства за рана на аналния канал

Лечението на анални фисури е най-дискутираната тема сред пациентите, които страдат от този проблем. За съжаление все повече хора се присъединяват към тази група, в резултат от лошите хранителни навици и нехигиеничен начин на живот. Но тъй като има доста ефективни лекарства за премахване на анални фисури, включително кремове и мехлеми, сега е много по-лесно … Continue reading »

Най-често използваните лекарства за рана на аналния канал

Премахване на кърлежи

Най-известният български зоопортал дава важни съвети за премахване на кърлежи от кучета. Всеки собственик трябва да е наясно с това, за да предотврати усложнения. Голямо предизвикателство е да се открият кърлежите, особено когато те са все още малки и козината на кучето е дебела и дълга. Ето защо някои собственици на кучета предпочитат да подстрижат … Continue reading »

Премахване на кърлежи

Как да се предпазите от загуба на костна плътност?

С напредване на възрастта, плътността на костите при хората намалява, което води до заболяване, наречено остеопороза. Жените са с повишен риск от появата на тази болест, тъй като тяхната костна система е по-слаба. Костната плътност се установява, след като се измери количеството на костна материя в един кубичен сантиметър кост. Това, което мнозина не знаят … Continue reading »

Как да се предпазите от загуба на костна плътност?

Познавате ли начините за лечение на хрема?

Хремата е здравословен проблем, при който се забелязва изтичане на колоидни секрети от носа. Това състояние в повечето случаи е симптом на някои заболявания или инфекции. Ако е хронична, хремата може да бъде признак за развитие на алергия. Най-добрия начин за правилно лечение на това състояние е да откриете основната причина. За това ще ви … Continue reading »

Познавате ли начините за лечение на хрема?