Живеете в чужбина и искате да изтеглите ипотечен кредит. За щастие доста банки предлагат такава услуга. Предназначена е изцяло за българи, които живеят и работят извън страната.
kredit-ot-chujbinaВ зависимост от банковата институция, се предлагат различни видове кредити. Както всеки нормален ипотечен кредит и тук се изисква имота да е ипотекиран. Може някъде да поискат и някакъв друг вид обезпечение, като то не трябва да е по-малко от месечните погасителни вноски за определен период от време. От 10 до 35 години е максималният период на погасяване на кредити за лица, живеещи извън България. Едно от нещата, които може би не знаехте е, че лицето което тегли заема трябва да предостави връзка към друго лице, което живее в страната. Идеята е да има нещо като поръчител, но всъщност не се нарича точно така.
Ако все пак живеете извън България и искате да си изтеглите някакъв ипотечен кредит от тук, то задължително трябва да проучите щателно нещата, за да няма после неразбрали.
Ипотечните кредити обаче не са подходящи за други начини, по които можете да изхарчите парите. Например, при избора на бързи кредити не е необходимо да минавате през всичките тези перипетии за изтеглянето на заем от банкова институция. Разбира се, много зависи за какво са ви необходими паричните средства. Ако няма да закупувате имот, то не ви трябва да се занимавате с бързи кредити. Те са по-скоро предназначени за по-малки и неотложни покупки. В чужбина също е много лесно да изтеглите такъв кредит. Просто трябва да имате навършено пълнолетие, документи за самоличност и да покажете, че можете да погасите задължението си. Последното се удостоверява с информация за вашите месечни постъпления. При такива случаи парите пристигат даже и на същия ден. От вас се изисква да ги изхарчите разумно, за да не се налага след това да удължавате погасяващия срок, защото лихвите при тези заеми не са от най-ниските.
Какъвто и заем да изберете, интересувайте се преди да направите последната крачка преди самото теглене.